UFC

Conor McGregor i dalje je uvjerljivo najveća UFC-ova zvijezda, a ovogodišnje PPV brojke dokaz su tome

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Irac je dvaput nastupio ove godine, no PPV brojke koje je postigao, priča su za sebe

Općepoznato je kako je Conor McGregor uvjerljivo najveća UFC-ova zvijezda. Zapravo, ''Notorious'' je daleko najpopularniji MMA borac uopće. Popularnost na društvenim mrežama te statistike po pitanju prodanih prijenosa, govore njemu u prilog. Dodamo li da se radi i o najbogatijem MMA borcu na svijetu, dileme ne može biti, McGregor je najpopularniji MMA borac na svijetu.

Ipak, njegovi rezultati posljednjih godina nisu naročito dobri. Irac je u posljednje tri godine upisao samo jednu pobjedu te tri poraza. 2021. godina naročito je sportski neuspješna za ''Notoriousa''. Dva nastupa odradio je Conor unutar ove kalendarske godine, no Dustin Poirier oba put pobijedio ga je prekidom. Dodamo li da je McGregor iz drugog meča izašao sa slomljenom nogom, teško je zamisliti lošiji ishod za njega.

Ipak, PPV brojke govore kako je Conor McGregor i dalje zaštitno lice UFC-a, barem kad su borci u pitanju. Naime, dva eventa koje je Conor predvodio (UFC 257 i UFC 264) prodana su u 3.4 milijuna PPV primjeraka. UFC je ukupno u 2021. godini prodao 8.5 milijuna PPV prijenosa. Dakle, priredbe koje je Conor predvodio, prodale su 38 posto ukupno prodanih UFC-ovih PPV prijenosa u tekućoj godini. Radi se o istraživanju koje je provela Instagram stranica MadnessMMA. Provjerimo li podatke i na Tapologyju, brojke su blago drukčije. Naime, prema njihovim podacima, UFC 257 priredba prodala je 1.6 milijuna PPV-a, dok je UFC 264 event bio nešto slabiji s 1.5 prodanih PPV prijenosa.

Teško je reći tko ima najtočnije podatke, no činjenica je kako Conor McGregor i dalje privlači ogroman interes, neovisno o slabijim rezultatima. Njegov povratak borbama nakon teške ozljede, bez ikakve sumnje, ponovno će privući ogroman interes publike. Međutim, McGregor se mora vratiti pobjedama, jer popularnost među istinskim MMA fanovima, s vremenom će opadati, ukoliko nastavi nizati poraze.

Linker
12. svibanj 2022 15:32