UFC

Conor McGregor ispao iz top 15 lake kategorije: Darren Till također je u velikom padu u poretku

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najveća MMA zvijezda više ne pripada rangiranim borcima

Nešto kasnije nego inače, UFC je ažurirao svoje rang ljestvice nakon proteklog vikenda i UFC 282 eventa. Podosta rangiranih boraca međusobno su se borili i velike promjene bile su očekivane.

Veliki skok u poretku napravili su Ilia Topuria i Dricus Du Plessis. Topuria je sjajnom izvedbom porazio Brycea Mitchella i zauzeo je njegovo dosadašnje deveto mjesto u poretku izazivača perolake kategorije. Mitchell je porazom skliznuo dva mjesta dolje, odmah iza Movsara Evloeva, a Sodiq Yusuff, Dan Ige i Edson Barboza pali su za jedno mjesto zbog ovih promjena.

Što se Dricusa Du Plessisa tiče, on je prekidom porazio Darrena Tilla i s 14. mjesta u poretku skočio je na 10. mjesto ljestvice izazivača. Dricus zasad nezaustavljivo kroči ka vrhu kategorije, a Darren Till iz meča u meč tone sve dublje. Nekoć velika britanska nada sada je 15. u poretku izazivača, a s vremenom bi mogao ispasti iz poretka. Chris Curtis skočio je s 15. na 14. mjesto nakon nokauta protiv nerangiranog Joaquina Buckleyja, a Nassourdine Imavov (12. mjesto) preskočio je Kelvina Gasteluma s kojim će se boriti početkom sljedeće godine.

U poretku poluteške kategorije dogodila se sitna promjena. Magomed Ankalaev preskočio je Jana Blachowicza i sada je trećerangirani izazivač poluteške kategorije, unatoč tome što je njihov meč završio remijem. Glover Teixeira zauzima drugo mjesto, a Jamahal Hill je sedmi. Podsjećamo, njih dvojica borit će se za pojas u prvom mjesecu sljedeće godine.

Zanimljiva promjena dogodila se i u lakoj kategoriji. Conor McGregor više nije top 15 borac te kategorije. McGregor samo u prva dva UFC nastupa nije imao broj pokraj svog imena (tada je deset boraca bilo u poretku izazivača). Već od treće borbe, McGregor je bio rangiran i nakon više od osam godina u poretku, Conor je ispao iz top 15. Podsjećamo, prvotno je bio rangiran u perolakoj kategoriji unutar koje je tada nastupao, a kasnije se rangirao i u lakoj kategoriji. Irac je do ovog tjedna držao 14. mjesto, ali od ovog tjedna Grant Dawson zauzima 14. mjesto u poretku, a Tony Ferguson ostao je 15.

McGregor u kavezu nije nastupio od sedmog mjeseca prošle godine i drugog uzastopnog poraza od Dustina Poiriera. Irac je tada slomio nogu i u procesu oporavka napustio je USADA-in antidopinški protokol. Taj podatak došao je pod povećalo javnosti tek proteklih tjedana i šest mjeseci morat će biti podvrgnut testiranjima prije nego dobije dozvolu za novi nastup. Vjerojatno je i to uvelike kumovalo izbacivanju iz poretka, a mnogi će se složiti da je bilo i vrijeme.

Kompletan poredak po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 16:00