UFC

‘Conor McGregor najveća MMA zvijezda? Više ne! On trenutno nije ništa značajniji od Khabiba i GSP-ja‘

Conor McGregor

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia
Puno je rasprave o McGregorovom trenutnom statusu unutar sporta u kojem je napravio ogromne stvari

Posljednjih desetak godina, na svaki spomen Conora McGregora, mnogima je na umu kako se radi o najvećoj svjetskoj MMA zvijezdi. Sjajni Irac dosegao je razinu popularnosti kakvu ni jedan borac prije njega, ali ni poslije, zasad nije uspio dosegnuti.

Istina da je imao veliku podršku i poguranac od strane UFC-a, dopuštale su mu se stvari koje su ostalim borcima zabranjene, a mnogi su složni kako su mu ‘‘matchmakeri‘‘ utabali lakši put do pojasa u perolakoj kategoriji. No, sve to bilo je na obostranu korist. McGregor je privukao mnoštvo novih fanova, generirao je velike prihode, a UFC je na rosteru imao zvijezdu koja svojom popularnošću može parirati najvećim zvijezdama ostalih, popularnijih i većih sportova.

Conor McGregor službeno se nije povukao iz sporta. Još uvijek čekamo njegov povratak u kavez nakon teške ozljede koju je zadobio prije više od tri godine, a planirani povratak mogao bi se dogoditi krajem ove ili početkom sljedeće godine. Michael Chandler trebao bi biti njegov protivnik, a koliko je McGregor popularan i utjecajan, govori činjenica da je Michael Chandler spreman čekati koliko god je potrebno, samo kako bi kročio u kavez s McGregorom. Ipak, nisu svi složni da je McGregor i dalje prvo ime ovog sporta.

Chael Sonnen, umirovljeni MMA borac i jedan od najpoznatijih analitičara, putem svog YouTube kanala iznio je tezu o najpopularnijem borcu današnjice, a prema njegovom mišljenju, to više nije Conor McGregor.

"Sean O‘Malley je sada najveća zvijezda našeg sporta. Conor (McGregor) više nije u sportu, nije ni licenciran za mečeve. On ne bi mogao već večeras uskočiti i boriti se protiv nekog. Ja govorim o borcima koji su trenutno u sportu. Conorov trenutni značaj u sportu nije ništa veći od značaja Georgesa St-Pierrea ili Khabibovog. Zapravo, GSP i Khabib posjetili su više UFC-ovih evenata protekle godine nego Conor.", poručio je Sonnen.

U nastavku svog obraćanja fanovima, Sonnen je pojasnio kako Sean O‘Malley radi nevjerojatno naporno izvan kaveza. Uredno vrši svoje obveze prema medijima, čak i više nego što bi trebao, te marljivo radi na brendiranju samog sebe. Sve to čini ga zvijezdom, a dokaz je i činjenica da je dobio čast predvoditi veliki UFC 306 event koji će se održati u megaspektakularnom Sphereu.

Naravno, dalo bi se raspravljati je li McGregor i dalje u sportu. Službeno se nije povukao, nerijetko najavljuje povratak i UFC računa na njegov povratnički nastup. Jasno je i zašto ga Sonnen ne smatra aktivnim sportašem, jer pauza koju je McGregor uzeo nakon ozljede, debelo nadilazi očekivanja. Tu ozljedu odavno je zaliječio, ali njegov način života i nedostatak motivacije i discipline ono su što McGregora drži izvan kaveza.

Linker
14. rujan 2024 07:45