UFC

Conor McGregor o Khabibu: ‘Ništa nije ostvario u ovom sportu, otac mu je namještao protivnike‘

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov
 Harry How/Getty images/Profimedia
Čini se kako Irac nema nikakve namjere poštivati Khabibovu odluku o umirovljenju

Khabib Nurmagomedov u listopadu 2018. godine na UFC 229 priredbi savladao je Conora McGregora gušenjem u četvrtoj rundi. Puno toga veže za ovu borbu, a prepucavanja dvaju boraca trajala su mjesecima. Irski borac nije se suzdržavao od uvreda na račun religije, obitelji i sličnih tema koje ''trash talk'' ipak ne bi trebao doticati. Sjećamo se i Khabibove reakcije nakon borbe kada je preskočio ogradu kaveza i otišao se obračunati s kutom Conora McGregora. Sve to ostavljeno je iza nas, a Khabib nerijetko naglašava kako se ne želi vraćati na tu temu. McGregor s druge strane i dalje proziva Khabiba te ga očito svim silama pokušava prizvati natrag iz mirovine.

Irac je odradio intervju s ESPN-ovim reporterom Stephenom A. Smithom, a Khabib je također bio tema njihovog razgovora. Smith je počeo nabrajati Conorove zadnje nastupe te je spomenuo poraze od Nurmagomedova i Poiriera na što se Conor ubacio rekavši:

''Gdje je on (Khabib) sada, gdje je otišao? Pobjegao je u sprintu, nestao je. Ništa nije ostvario u ovom sportu. Je*eš sve što je napravio.'', započeo je Conor s agresivnim istupom.

Stephen A. Smith dodao je kako je Khabib ipak neporažen i da je to veliko ostvarenje, na što Conor odgovara:

''On je neporažen u borbama protiv boraca koji su imali tri pobjede i šest poraza. Borio se protiv takvih protivnika na priredbama koje je organizirao njegov otac. Njegov otac namještao mu je takve priredbe. Pobjeđivao je borce koji su bili na omjerima od dvije pobjede i osam poraza, a s takvima se borio kroz prvih 20 nastupa. Tri vrijedne pobjede upisao je UFC-u, a prije toga ništa osim otkazivanja borbi i padova na vagi.''

McGregor se jednostavno ne može pomiriti s uvjerljivim porazom u tom meču, a još mu teže pada činjenica kako prilike za revanš vjerojatno nikada neće biti. Khabib ga je totalno deklasirao te večeri te se mirno umirovio nakon još dvije pobjede. Ima ponešto istine u izjavama vezanim za Khabibove protivnike prije UFC-a, no 13 uzastopnih pobjeda u UFC-u priča su za sebe. Četiri pobjede došle su u borbama za pojas. Preko devet godina Khabib se borio pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije i pritom ga nitko nije porazio. Jasno je da se Conor služi mentalnim trikovima kako bi pokušao vratiti Khabiba iz mirovine, no vjerojatno niti sam Irac ne vjeruje u ono što priča o Khabibu.

Linker
15. travanj 2024 11:25