UFC

Conor McGregor ponovno na sudu, podignuta je višemilijunska tužba protiv Irca

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sud je izašao McGregoru u susret odobravanjem zatražene odgode, ali ponovni zahtjev je odbijen

Bivši UFC-ov dvostruki prvak, Conor McGregor, pojavit će se pred visokim sudom Irske 5. studenog kako bi odgovorio na optužbe za navodni napad. Optužbe potječu iz incidenta u dublinskom hotelu Beacon iz 2018. godine. McGregor je uspjevao izbjeći kaznene presude, ali je 2021. godine (zbog istog incidenta) podignuta višemilijunska tužba radi nanošenja tjelesnih ozljeda.

36-godišnji McGregor je prvotno trebao doći na sud u srpnju, no njegovi su odvjetnici uspjeli osigurati odgodu kako bi irska zvijezda mogla nastupiti protiv Michaela Chandlera na UFC-u 303 u Las Vegasu. Međutim, McGregor je kasnije slomio mali prst na nozi te se povukao s priredbe koja je bila zakazana za 29. lipnja.

Kako navodi The Journal, McGregor je zatim tražio i drugu odgodu zbog neimenovanog boksačkog meča, no taj je zahtjev odbijen jer mu je sud već izašao u susret zbog UFC-a 303. To znači da će "Notorious" biti prisiljen pojaviti se sljedećeg mjeseca u Dublinu, iako nije jasno koliko će dugo trajati pravni postupak.

Izvršni direktor UFC-a, Dana White, već je dao do znanja da se McGregorov povratak u oktogon vjerojatno neće dogoditi prije početka 2025. godine. Nisu objavljeni detalji o njegovom tajnom boksačkom meču, ali poznato je da je Irac u dogovorima sa saudijskim promotorom Turkijem Alalshikhom koji je pokušao organizirati dvije borbe s boksačkim prvakom Terenceom Crawfordom - jednu u boksu i drugu u MMA-u.

Linker
10. listopad 2024 19:34