UFC

Conor McGregor za dlaku izbjegao zatvor, evo kako se ‘izvukao‘ i koje mu je sve kazne sud odredio

Conor McGregor

 NICK BRADSHAW/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Bradshaw/pa Images/profimedia
Bivši UFC-ov prvak, recidivist u području prometnih prekršaja, može biti zadovoljan sudskim pravorijekom

Conor McGregor izbjegao je zatvorsku kaznu zbog incidenata koje je izazvao obijesnom vožnjom u ožujku 2022. godine. Tada je, naime, u Dublinu divljao svojim Bentleyjem Continental GT-em, prošavši kroz crveno svjetlo i umalo izazvavši prometnu nesreću, zbog čega je priveden, a vozilo mu je bilo zaplijenjeno. Nedugo potom krenuo je i sudski proces, koji je u srijedu došao do svog kraja.

Prema navodima Irish Mirrora, "Notorious" se nagodio s vlastima prihvativši petomjesečnu uvjetnu kaznu uz plaćanje novčane kazne u visini od 5000 eura i dvogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom. McGregor se, također, suočio i s nekoliko drugih optužbi, uključujući vožnju bez osiguranja u vozačke dozvole, no te su optužbe na koncu odbačene.

Prema napisima navedenog lista, sudac David McHugh bio je blizu izricanja zatvorske kazne za bivšeg UFC-ovog prvaka, osobito zbog njegovog recidivizma, odnosno ponavljanja prekršaja iz domene prometa, ocijenivši to "užasnim nizom kršenja pravila cestovnog prometa, no McGregorov odvjetnik uspio je uvjeriti suca da primijeni druge opcije.

S obzirom na sve navedeno, Conor može biti i zadovoljan sudskim pravorijekom, a hoće li izrečene mjere imati ikakvog utjecaja na njegova daljnja ponašanja izvan oktogona, ostaje za vidjeti.

Linker
15. rujan 2024 23:10