UFC

Conorov trener o povratku McGregora: ‘Kladio bih se u svoju kuću da se Conor vraća ove godine‘

John Kavanagh i Conor McGregor

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
John Kavanagh detaljno je prokomentirao eventualni povratak najveće MMA zvijezde

Sedmi mjesec 2021. godine. Tada je Conor McGregor odradio zasad posljednji MMA nastup, a bio je to težak poraz od Dustina Poiriera. ‘‘Notorious‘‘ je slomio nogu krajem prve runde i borba je prekinuta nakon isteka prve runde. Bilo je jasno da slijedi dug oporavak.

Conor je u nekim fazama oporavka pričao kako slijedi ‘‘epski povratak‘‘, da će se snimati dokumentarci o tome itd., ali povratak u kavvez zasad nije niti na vidiku. Irac je izvan USADA-inog protokola za testiranje na doping, a morat će bar šest mjeseci provesti pod testiranjima prije nego dobije dozvolu za nastup. Naravno da nema ugovoren nikakav meč, niti je poznato s kime bi se borio i u kojoj kategoriji.

Naravno, 2023. godina tek je započela i nije isključeno da se Conor vrati u kavez ove godine. Mnogi vjerojatno sumnjaju u to, ali John Kavanagh kao glavni Conorov trener dao je optimistične informacije gostujući u MMA Houru. Na upit možemo li očekivati Conora u kavezu do kraja ove godine, Kavanagh je rekao.

‘‘Kladio bih se u svoju kuću na to. Zapravo sam jučer ili prekjučer razgovarao s njim, a onda je i njegov menadžer Audie Attar došao u grad. Mislim da se trenutno vode neki zanimljivi pregovori. Ne smijem vam reći ništa više od toga, ali jako sam uvjeren da ćemo vidjeti Conora u kavezu ove godine.‘‘, rekao je Kavanagh.

Kad su u pitanju protivnici, nekako se u posljednje vrijeme najviše priča o Michaelu Chandleru. ‘‘Iron‘‘ je vrlo atraktivan borac koji trenutno ipak ne pripada baš samom vrhu lake kategorije i bilo bi ga zanimljivo vidjeti protiv Conora, kao što bi bilo zanimljivo vidjeti i Conora protiv takvog borca. Jorge Masvidal također djeluje kao zanimljiva opcija, a John Kavanagh dao je neka konkretna imena i otkrio je čemu zapravo teže.

‘‘Najbitnije mi je da pronađemo protivnika koji ga čini uzbuđenim. Conor za svoj sljedeći meč mora pronaći nešto što ga strašno motivira da izađe iz svilene pidžame i dođe u dvoranu ispunjenu znojem. Što će to biti? Još nekoliko milijuna? Hoće li ga nešto takvo zbilja motivirati? Mislim da ne. On ima i nekoliko pojaseva prvaka? Radi li se o još pojaseva? Mislim da ne. Vjerujem da će se raditi više o nekom baš određenom protivniku, o borcu sa specifičnim vještinama i načinom na koji bi bili stilski upareni. Tu je naravno Nate Diaz u kombinaciji, a Justin Gaethje također bi bio vrlo interesantan protivnik i netko s kime se Conor nije borio prije. Meč protiv Poiriera smo odradili već toliko puta (3) i to je pomalo čudan meč. Michael Chandler je odličan borac i atleta. Svi su briljantni i svaki od njih donosi nešto drukčije. Ono što tražim jest jedno ime koje bi Conora pokrenulo. Za neka od imena on je rekao: ‘Da, borio bih se s njim‘. Ali ako vidim nekakav manjak interesa, bio bih nervozan da ga to neće gurati kroz 12 tjedana vrlo teškog okruženja, dok bi neko uzbudljivo ime učinilo trening zabavnim i lakšim.‘‘, rekao je Kavanagh.

Conorov trener očito ne skriva da će McGregora biti podosta teško motivirati i za to će im biti potreban poseban protivnik. Pojasevi i novac prema Kavanaghovom mišljenju neće biti dovoljna motivacija. UFC je na potezu i bit će zanimljivo vidjeti kako će motivirati McGregora. Što se spomenutog Diaza tiče, on više nije dio UFC-a, ali možda bi se nakratko i vratio zbog trilogije s Conorom.

Linker
23. travanj 2024 04:49