UFC

Conor McGregor pod istragom je policije zbog nasilja: ‘On je kriminalac i mislim da bi me ubio‘

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Irska MMA zvijezda nalazi se pred ozbiljnim optužbama od strane gošće na njegovoj jahti

Conor McGregor možda nije naročito aktivan u kavezu, ali konstantno vodi neke druge borbe, one pravne. Najveća MMA zvijezda trenutno je u sudskom procesu protiv Artema Lobova koji potražuje dio novca od prodaje ‘‘Proper 12‘‘ viskija. Osim toga, McGregor je tek nedavno završio pravnu bitku s Michaelom Chiesom, a sve je okončano nagodbom.

Čini se da pravnim bitkama kod McGregora nema kraja, a ovaj put bi se mogao naći pod ozbiljnim optužbama. Naime, trenutno se provodi istraga protiv McGregora koji je prijavljen za nasilno ponašanje nad ženom koja mu je nekoć bila susjeda. McGregor je prema navodima španjolskih medija imenovan kao sudionik incidenta u kojem je ta žena višestruko puta udarena, a navodno joj se prijetilo utapanjem.

Incident se dogodio sredinom sedmog mjeseca prošle godine, točnije prilikom Conorove proslave rođendana. McGregor je rođendan slavio na svojoj jahti koja je tada bila stacionirana na Ibizi, a žena koja je navodno žrtva nasilja morala je skočiti s jahte kako bi pobjegla.

Slučaj je zasad tek u fazi istrage i podosta je nejasnoća. Naime, žena koja je napadnuta prvotno je prijavila McGregora, zatim je rekla da on nije osoba koja ju je napala i samo je htjela otputovati kući (u Irsku). Po dolasku u Irsku podnijela je prijavu protiv Conora i slučaj je ponovno pokrenut.

Prema izvještaju do kojeg su došli na portalu MMA Mania, Conor je 42-godišnjakinju pozvao u VIP sektor, prijateljski je s njom komunicirao tijekom noći, ali u ranim jutarnjim satima postao je nasilan. Vrijeđao je ženu koja je odrasla u istoj četvrti kao on, navodno ju je udario nogom u trbuh i šakom u vilicu. Nakon što je ona pala na tlo, Conor je skočio na nju i zaprijetio joj je riječima: ‘‘Utopit ću te, što misliš tko si ti?‘‘. Nakon toga je uslijedio spomenuti skok s jahte, a žena je izvučena iz mora uz pomoć čamca Crvenog križa.

‘‘Njegovo ponašanje promijenilo se u trenutku. Kao da ga je nešto opsjelo. Znala sam da moram pobjeći s broda jer sam mislila da će me ubiti. Mi imamo neke zajedničke prijatelje i više puta smo se susreli. Ne mogu vjerovati što mi je učinio. On je kriminalac i mislim da bi me ubio da nisam pobjegla s jahte.‘‘, izjava je koju je 42-godišnja Irkinja dala u svojoj prijavi.

Karen Kessler kao glasnovogovornica Conora McGregora dala je kratku izjavu za medije.

‘‘Gospodin McGregor ustrajat će u poricanju svih optužbi od strane gošće na njegovom brodu.‘‘

Bit će svakako zanimljivo popratiti rasplet ovog slučaja, jer radi se o zbilja ozbiljnim optužbama na račun Conora McGregora. Naravno, neki će reći da se 42-godišnjakinja pokušava okoristiti Conorovim novcima i ugledom, ali sačekajmo što će kompletna istraga reći, prije nego donesemo ikakve zaključke.

Linker
18. travanj 2024 07:30