UFC

Cormier frustriran zbog isprike trenera Aspen Ladd: ‘Čuo sam puno gore stvari od svojih trenera‘

Daniel Cormier
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Razni UFC borci reagirali su na Jima Westa i njegov način komunikacije s Aspen Ladd

Puno je pažnje privukao MMA trener Jim West prilikom borbe njegove borkinje Aspen Ladd i Norme Durmont. Naime, West je poprilično grub bio između rundi te je pokušavao motivirati Ladd na agresivniji i konkretniji pristup. Međutim, to se nije dogodilo, Ladd je izgubila, a West je naišao na brojne kritike MMA javnosti.

Miesha Tate tako je optužila Jima Westa za zlostavljanje, dok je UFC-ov velteraš Belal Muhammad putem Twittera napisao kako ima osjećaj da se West samo želi pokazivati pred kamerama. Trener se na koncu ispričao putem objave na Instagramu, no između ostalog, naveo je kako poznaje Aspen koja mu je ujedno i djevojka te da tehnički savjeti ne bi pomogli u tom trenutku.

Ipak, nisu svi protiv Westovog načina na koji je vodio svojoj borkinju u prošloj borbi. Naime, umirovljeni Daniel Cormier također se oglasio putem Twittera, a DC je pomalo frustriran jer se trener na kraju morao ispričati nakon silnih kritika koje je doživio.

''Ovo je upravo ono o čemu ovdje pričam. Sada se trener mora ispričati zbog načina na koji priča sa svojom sportašicom? Ne slažem se! Čuo sam puno gore stvari od svojih trenera, a treneri znaju kako će njihov sportaš reagirati. Više preferiram ovakav način, nego neke druge načine koje smo imali prilike gledati u posljednje vrijeme.''

UFC-ova borkinja muha kategorija Lauren Murphy također se osvrnula na kompletnu situaciju. Lauren objašnjava kako je jako malo vremena između rundi za oporavak, savjete i ostale stvari te dodaje kako bi treneri trebali biti svjesni da postoji nekakav problem ako njihovi borci ne reagiraju na savjete. Murphy na kraju preusmjerava fokus na nešto posve drugo. 38-godišnjakinju pomalo smeta što su svu pažnju pokupili West i njegov način vođenja borkinje iz kuta.

''U svakom slučaju, nitko ne mari kakav način vođenja iz kuta vam se sviđa, jer ovo nije o vama! Nitko ne priča o ovome, ali jeste li znali da se Norma Durmont borila? Ona je doslovno pobijedila koristeći prednji direkt i 'cross', a to je napravila protiv stvarno dobre borkinje kao što je Aspen Ladd.'', dodala je Murphy.

Linker
26. travanj 2024 09:36