UFC

Cormier ispred Miočića, Khabib jako visoko u poretku: MMA Junkie nastavlja s rangiranjem 30 najvećih UFC-ovih boraca

Khabib Nurmagomedov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od najpoznatijih svjetskih MMA portala sve je bliže zaključivanju ove rang ljestvice

Sjećate se izbora ‘‘30 najvećih boraca u povijesti UFC-a‘‘ koji provodi portal MMA Junkie? Vjerujemo da se sjećate, jer više puta smo vam pisali kako MMA Junkie svakog dana otkriva jednog borca na svojoj ljestvici.

Posljednji put pisali smo vam nakon što je poznati portal otkrio tko se nalazi na desetom mjestu njihove rang ljestvice. Stipe Miočić zauzeo je visoko 10. mjesto u poretku najvećih boraca u povijesti UFC-a, a ljestvica je dogurala sve do četvrtog mjesta.

Ispred Miočića smjestili su se redom Alexander Volkanovski, Amanda Nunes, Daniel Cormier, Jose Aldo i na petom mjestu - Khabib Nurmagomedov. Ne sumnjamo da će uvrštavanje Cormiera na sedmo mjesto naići na brojne kritike među vama, našim čitateljima. Ipak je Stipe Miočić dvaput porazio Cormiera u međusobnim obračunima, nakon što je nokautiran u prvom okršaju.

Cormieru u prilog idu titule u dvije različite težinske kategorije, a to ga je dovelo do sedmog mjesta u ovom poretku. Alexander Volkanovski borac je koji je još uvijek aktivan i s vremenom bi mogao kotirati još više na ovim ljestvicama.

Zanimljivo je i da su novinari MMA Junkieja smjestili Khabiba na visoko peto mjesto. Nurmagomedov je pojas u lakoj kategoriji branio tri puta, osjetno manje nego neki drugi prvaci s ove liste. Ipak, ne možemo zaboraviti Khabibovih 29-0 kad je u pitanju omjer pobjeda i poraza, kao i njegovu nevjerojatnu dominaciju unutar kaveza.

Ispred Khabiba zasad se smjestio Anderson Silva, a kroz naredna tri dana, saznat ćemo tko zauzima preostale tri pozicije na ovoj ljestvici. Dat ćemo si slobodu prognozirati. Vjerojatno se radi o Jonu Jonesu, Georgesu St-Pierreu i Demetriousu Johnsonu, ali možda nas novinari MMA Junkieja uspiju iznenaditi.

Top 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a prema odabiru MMA Junkieja:

No. 30: Dustin Poirier

No. 29: Frank Shamrock

No. 28: Francis Ngannou

No. 27: Joanna Jedrzejczyk

No. 26: Frankie Edgar

No. 25: Tito Ortiz

No. 24: Cain Velasquez

No. 23: Dominick Cruz

No. 22: Valentina Shevchenko

No. 21: Matt Hughes

No. 20: Ronda Rousey

No. 19: Max Holloway

No. 18: Chuck Liddell

No. 17: Henry Cejudo

No. 16: Israel Adesanya

No. 15: Conor McGregor

No. 14: Royce Gracie

No. 13: Kamaru Usman

No. 12: B.J. Penn

No. 11: Randy Couture

No. 10: Stipe Miocic

No. 9: Alexander Volkanovski

No. 8: Amanda Nunes

No. 7: Daniel Cormier

No. 6: Jose Aldo

No. 5: Khabib Nurmagomedov

No. 4: Anderson Silva

Linker
28. travanj 2024 08:10