UFC

Cormier kritizirao Usmana: 'S takvim nastupom njega ne možeš pobijediti!'

Kamaru Usman
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Mogu li reći nešto što se Usmanu baš i neće previše svidjeti?" - započeo je ovu temu UFC-ov teškaš

Daniela Cormiera nije oduševio nastup kojim je Kamaru Usman prošlog vikenda pobijedio Jorgea Masvidala i tako po drugi puta obranio svoj pojas u velter kategoriji.

Iako je aktualni prvak bez većih problema na UFC 251 priredbi upisao svoju 17. pobjedu, što se odrazilo i na sudačkim karticama (50–45, 50–45, 49–46), DC smatra da to nije bila izvedba kojom bi Usman mogao svladati Gilberta Burnsa.

"Mogu li reći nešto što se Usmanu baš i neće previše svidjeti? Da se Usman borio s Burnsom onako kako se borio s Masvidalom, mislim da ne bi pobijedio. Zbilja mislim da ne bi pobijedio Burnsa s izvedbom kakvu je imao prošlog vikenda. Smatram da je Gilbert predobar i da bi mu te večeri priuštio previše problema", komentirao je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Sjajni Brazilac je, podsjetimo, trebao biti Usmanov protivnik na Otoku Yas, ali je zbog pozitivnog testa na koronavirus morao otkazati taj nastup. Srećom po fanove, UFC je brzo pronašao rješenje pa je Masvidal uskočio svega šest dana prije održavanja velikog eventa u Abu Dhabiju.

Naravno, u Usmanovu obranu, on je vjerojatno imao nešto drugačiju taktiku za Burnsa te se morao u posljednji trenutak prilagoditi novom protivniku.

Cormier je u istom razgovoru istaknuo i da bi svoju prognozu mogao promijeniti da se kojim slučajem u Octagonu s Burnsom nađe onaj Usman iz meča s Colbyjem Covingtonom.

"Da se borio s Burnsom onako kako se borio s Covingtonom, gdje je kombinirao više stvari, možda bi i pobijedio. Ali, ponavljam, mislim da s nastupom iz prošlog vikenda ne bi slavio protiv Burnsa", zaključuje Cormier.

Slažete li se UFC-ovim teškašem?

Linker
26. travanj 2024 18:38