UFC

Cormier nakon Edwardsove pobjede nad Usmanom: ‘Chimaev je najveći gubitnik ove situacije‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Umirovljena UFC-ova legenda i član Kuće slavnih iznio je zanimljiv zaključak

Još prije samog meča između Leona Edwardsa i Kamarua Usmana, Belal Muhammad isticao je kako bi Leon i Nate Diaz mogli pokvariti planove UFC-u svojim pobjedama. Bilo je više nego očito da UFC već gleda prema obračunu Usmana i Khamzata Chimaeva, no Usman je prvi zakazao.

Leon Edwards nokautirao je Usmana u petoj rundi borbe za titulu prvaka UFC-ove kategorije i sljedeća borba za titulu u velteru bit će revanš Usmana i Edwardsa. Dakle, Khamzat Chimaev neovisno o eventualnoj pobjedi protiv Diaza 10. rujna (deveti mjesec), morat će pričekati svoj red ili odraditi još jedan meč u međuvremenu.

Daniel Cormier putem svog YouTube kanala također se dotaknuo ove situacije. DC je Khamzata Chimaeva označio kao ‘‘najvećeg gubitnika‘‘ Edwardsove pobjede nad Usmanom.

‘‘Mislim da on ne razumije da je najveći gubitnik ove situacije s Usmanom i Leonom, zato što je on čekao svoj red. Sve što je trebao jeste pobjeda protiv Diaza. Samo je trebao proći Diaza i borio bi se za titulu. Ali sada kad je Leon pobijedio, ček nas trilogija i to opravdano.‘‘, započeo je DC, a zatim nastavio.

‘‘To nas dovodi do sljedećeg pitanja: Čemu služi borba Chimaeva i Diaza? Za Diaza je ovo možda borba za njegovu ostavštinu. A što se Chimaeva tiče, njemu će to biti samo još jedan skalp u rezimeu, jer mislim da ga pobjeda ne približava napadu na titulu. On će zbog Edwardsove pobjede trebati još jednu pobjedu. Pitam se s kime će ga upariti. Ako pobijedi Diaza, je li Colby Covington sljedeći na redu?‘‘, pojasnio je Cormier.

Jednu stvar ipak je Cormier smetnuo s uma. Khamzat Chimaev od samog dolaska u UFC ističe kako se želi boriti što češće i doslovno protiv bilo koga. Khamzat uživa nastupati i dodatni meč prije eventualnog napada na titulu neće mu smetati. Uostalom, ako ne može pobijediti svakog izazivača kojeg stave pred njega, onda je i sam Khamzat svjestan da još nije spreman biti prvakom.

Na papiru Chimaev jeste gubitnik u ovoj situaciji, ali Khamzat se zasigurno ne osjeća tako.

Linker
19. travanj 2024 11:44