UFC

Islam Makhachev: ‘Edwardsu se posrećilo, Usman ga je prebijao svih pet rundi‘

 Islam Makhachev

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Rekao da će ga sigurno pobijediti u revanšu

Do prošle PPV priredbe Kamaru Usman bio je dominantan prvak velter kategorije koji je uzastopno isti naslov obranio pet puta. Također je imao i impresivan niz od čak 19 pobjeda tako da je većina očekivala da će na isti način obraniti pojas protiv Leona Edwardsa. No, to dakako nije bio slučaj jer je teško nokautiran krajem pete runde, ali je ostatak meča uglavnom bio bolji.

Mnogi raspravljaju o tom nokautu te jedni govore kako je to savršeno tempiran i planiran udarac, dok drugi smatraju da tu nema ništa planirano nego se jednostavno radi o ‘lucky punchu‘. Islam Makhachev spada u ovu drugu grupu.

‘‘Edwardsu se posrećilo jer ga je Usman tukao svih pet rundi. Primjerice u prvoj, srušio ga je i uzeo mu leđa, no u ostalim ga je tukao i to vrlo lagano. Srušio ga je puno puta i tukao. Kad se opet budu borili, u revanšu, Kamaru će ga sto posto pobijediti. Edwards uvijek ima isti problem s tipovima koji znaju hrvati‘‘, rekao je Makhachev.

Istina je da je Usman većinu borbe bio bolji što i govore službene sudačke kartice. Sva tri suca su borbu do tog ‘high kicka‘ bodovala identično: Prva runda je otišla Edwardsu, a ostale Usmanu.

No, s obzirom da se nokaut dogodio, jedino što je bitno jest čija je ruka bila podignuta. Tu večer je bila Edwardsova, a u trećem meču ćemo vidjeti hoće li ovu pobjedu i potvrditi.

Linker
02. svibanj 2024 04:19