UFC

Cormier nije siguran što je sljedeće za Dustina Poiriera: ‘Nadam se da se neće povući‘

Dustin Poirier (lijevo) i Daniel Cormier (desno)

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
U podosta nezahvalnoj situaciji nalazi se Poirier i teško je reći što bi moglo biti sljedeće za njega

Dustin Poirier dobar dio svoje karijere bio je vrlo aktivan borac i odrađivao je dva do tri nastupa godišnje. Ipak, nekako nakon 2021. godine i novog poraza u borbi za titulu prvaka, Poirier kao da je povukao ručnu, smanjio je broj nastupa i strpljivo čeka priliku za isključivo velike mečeve.

Nije Poirier bio zainteresiran za meč protiv Beneila Dariusha koji ga je prozivao jedno vrijeme, a posljednja dva nastupa Dustin je odradio protiv zvučnih imena kao što su Michael Chandler i Justin Gaethje. Chandlera je porazio na velikom eventu u Madison Square Gardenu, dok se s Justinom borio za ‘‘BMF‘‘ titulu, ali taj meč je izgubio nokautom u drugoj rundi.

Novim porazom Poirier se dodatno udaljio od novog napada na titulu, a dojam je da 34-godišnji ‘‘Diamond‘‘ nije ‘‘gladan‘‘ kao nekoć. Stvara se dojam da se Dustin bliži završetku svoje karijere, a Daniel Cormier osjeća da nećemo Poiriera još dugo gledati.

‘‘Bit će vrlo interesantno vidjeti kakav će biti pristup Dustina Poiriera. Mislim da Dustin nije tip koji će se zadržati u sportu samo kako bi se borio. Shvaćam da voli novac i da ga je zaradio jako puno. Mislim da Dustin Poirier želi biti prvak i stoga ne znam što budućnost nosi za njega. Nadam se da se neće povući i da će se nastaviti boriti. Smatram da je mnoštvo mečeva u kojima ljudi žele vidjeti Dustina Poiriera.‘‘, rekao je Cormier putem svog YouTube kanala.

Velika je vjerojatnost da će UFC morati pronaći uzbudljiv meč kojim bi privukli Poiriera da se nastavi boriti. Prelazak u velter kategoriju i borba protiv Colbyja Covingtona nešto je što bi Poiriera motiviralo na prolazak kroz teški trening kamp, ali Covington je trenutno sljedeći na redu za napad na titulu u velter kategoriji. Izgubi li Covington od Edwardsa, stvorit će se dobra podloga za obračun njega i Poiriera. Bio bi to vrlo interesantan dvoboj s obzirom na sav animozitet koji se stvarao proteklih godina, a Cormier vjeruje da će se Dustin uspjeti mentalno oporaviti i vratiti sportu.

‘‘Tko god je gledao Dustina, zna da će se on vratiti. Vidjeli smo ovog čovjeka kako prolazi kroz uspone i padove, a to je nešto što viđamo kod njega od samog starta.‘‘, rekao je Cormier.

Može se reći da je Poirier u čudnoj fazi karijere. Triput se borio protiv Conora McGregora i najveći ‘‘money fight‘‘ očito je iza njega. Dvaput se borio protiv Justina Gaethjea, a nedavno je porazio i Michaela Chandlera. Nekoliko boraca ispred njega je u redu za napad na titulu i prelazak u velter kategoriju djeluje kao najlogičnija opcija.

Linker
27. travanj 2024 03:37