UFC

Dustin Poirier obratio se medijima nakon poraza: ‘Nije lijep osjećaj, ali nismo na sprovodu, ja sam pobjednik u životu!‘

Dustin Poirier

 CHRIS GARDNER Getty Images Via Afp
Imao je dobru prvu rundu, no onda je uslijedio ‘high kick‘

Dustin Poirier ne traži isprike za svoj brutalni poraz nokautom od Justina Gaethjea u njihovoj borbi za "BMF" pojas na UFC-u 291.Poirier (29-8, 21-7 UFC) pretrpio je težak "high kick" u drugoj rundi svog revanša s Gaethjeom (25-4, 8-4 UFC), uzrokujući značajan neuspjeh u njegovom lovu za pojas UFC-ove lake kategorije. Koliko god ga rezultat bolio, "The Diamond" se nakon toga nije htio duriti.

"To je sr**e, ali gubio sam i prije. Nije fora biti upoznat s tim osjećajima, ali već sam bio ovdje. Zbog karijere koju sam imao i borbi koje sam vodio, odakle sam došao, osjećam se kao da sam već pobijedio. Sada samo živim po onoj ‘dan po dan‘. Ako pobjeđujem kao muškarac, moram moći gubiti kao muškarac. To je srceparajuće, ali trenutno sam sretan. Moj život je dobar, moja obitelj je dobra, moja kći je uzbuđena što ću se vratiti kući. Nismo ovdje na sprovodu, pobijedio sam u životu. Tamo odakle dolazim, već sam pobijedio.”

Poirier je izgledao jako dobru u uvodnoj rundi s Gaethjeom. Stvari su krenule u njegovom smjeru prije nego što je iznenađujući udarac nogom u glavu ‘ugasio njegova svjetla‘, dajući Gaethjeu iskupljenje za poraz tehničkim nokautom u četvrtoj rundi u njihovom prvom susretu u borbi godine 2018., a kasnije je i priznao da nije očekivao taj udarac jer ga "The Highlight" ne koristi često.

Što se tiče njegove budućnosti, Poirier je rekao da ne može obećati neke stvari. Bio je zaintrigiran idejom trilogije, ali s obzirom na to da je Gaethje vjerojatno krenuo prema borbi za pojas protiv pobjednika meča za naslov prvaka na UFC-a 294 u listopadu (deseti mjesec) između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, njegov put u ovome trenutku nije jasan, kao što smo i ranije napisali.

"Prije ovog su mi ponudili Beneila Dariusha, no to me nije toliko zaintrigiralo. Ipak, kada su mi ponudili ovo, shvatio sam da je veliki rizik preda mnom, no uzeo sam tu borbu, a završilo je kako je završilo. Vidjet ćemo što slijedi za mene", zaključio je.

Linker
12. svibanj 2024 05:44