UFC

Cormier oduševljen Islamovom pobjedom protiv Oliveire: ‘Jedan od najdominantnijih nastupa ikad‘

DC, Islam i Khabib

 Instagram (daniel Cormier)
Rekao da je Islam uvijek bio najbolji borac u dvorani, bolji i od Khabiba

Prošle subote je u Abu Dhabiju UFC-ova laka kategorija napokon dobila svog prvaka. Islam Makhachev je na UFC 280 eventu u drugoj rundi ‘‘submissionom‘‘ svladao Charlesa Oliveiru te je nakon gotovo pola godine upražnjeno mjesto i popunjeno.

Nakon osvajanja pojasa u kavezu je bilo jako emotivno za Islama i Khabiba, a Makhachev je rekao da je pojas Khabibova zasluga. Čija god da bila, Islam je sada prvak te je pojas osvojio na uistinu impresivan način, a s time se slaže i njegov prijatelj Daniel Cormier koji je u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu rekao:

‘‘On je to učinio Charlesu ‘Do Bronxu‘ Oliveiri koji je bio u formi i koji je bio spreman, no Islam je znao točno što treba učiniti i to je pokazao vrlo rano u borbi. Bio sam u ‘arm triangleu‘ ovog klinca, i jako je snažan. U trenutku u kojem je bio u mogućnosti proći gard, Oliveira je morao tapkati, kažem vam. To je bila jedan od najdominantnijih nastupa koje sam ikad vidio od izazivača‘‘, rekao je Cormier.

‘‘Ovo kažem bez imalo sumnje u Islama. On je uvijek bio najbolji tip u prostoriji. Uvijek smo mislili da ukoliko može stvari koje radi na treningu prenijeti u kavez, bit će najbolji na svijetu. Sad ne kažem da je bolji od Khabiba, samo kažem da je uvijek bio tako dobar. No Khabib nikad nije mogao prenijeti u kavez ono što radi u dvorani‘‘, zaključio je Cormier.

Sad kad je osvojio pojas, Islama vrlo vjerojatno čeka Volkanovski koji želi napasti titulu lake kategorije. S obzirom da su se odmah u kavezu i sučelili, očekuje se da će to uskoro i biti najavljeno.

Linker
02. svibanj 2024 20:10