UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Khabib pola sata prije borbe dao Makhachevu recept za pobjedu

Khabib i Islam

 Screenshot (twitter, Anatomy Of A Fighter)
Rekao mu točno što treba napraviti protiv ‘Do Bronxa‘

Islam Makhachev prije tjedan dana došao je do prestižne titule prvaka u lakoj kategoriji pobijedivši u Abu Dhabiju Charlesa Oliveiru. Manje od dvije runde trebale su Islamu da završi ‘‘Do Bronxa‘‘ i zasjedne na tron lake kategorije, a posebnu zahvalu je nakon borbe dobio Khabib.

Inače, osim promotorskog posla, Khabib se nakon završetka karijere bacio i u trenerske vode. Jučer smo pisali kako je Belal Muhammad bio oduševljen načinom treninga kod Khabiba, a i sam Islam mu je nakon pobjede uručio pojas i rekao da su on i njegov pokojni otac najviše zaslužni za taj dan.

No, ‘‘Coach Khabib‘‘ nije samo internetski sleng nego se uistinu radi o čovjeku koji u srž poznaje MMA sport i koji je na kraju krajeva također bio prvak u najprestižnijoj konkurenciji. Naime, jučer je zašao video u kojem Khabib Islamu samo 30 minuta prije meča govori kako će pobijediti Oliveiru:

‘‘Ako se približite, bori se samouvjereno. Jedan dobar udarac i on će se izgubiti, ali nema svrhe upuštati se u razmjene. Udari ga jako ili uđi u klinč‘‘, rekao je Khabib u ovom kratkom videu.

No, tako nekako je i bilo. Islam je savršenom kontrom pogodio Oliveiru koji se našao na podu iste sekunde, a kad se Islam spustio u parter nije imao izlaza. Završio ga je ‘‘arm triangle‘‘ gušenjem te osigurao mjesto među najboljima.

Islama sad vjerojatno čeka Alexander Volkanovski u Australiji, no još nikakvih potvrda o tome nema. No, s obzirom da je Volkanovski bio službena zamjena i već dugo najavljuje napad na pojas lake kategorije, sigurno ćemo ih uskoro gledati.

Linker
20. travanj 2024 03:18