UFC

Islama Makhacheva zanima samo jedno ime: ‘Morat ću ići u Australiju da prebijem tog tipa‘

Islam Makhachev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon najveće pobjede u karijeri i osvajanja pojasa već je zacrtao sljedeću metu

Islam Makhachev u subotu je došao do najveće i najvrijednije pobjede u svojoj karijeri. U drugoj rundi je ‘‘submissionom‘‘ svladao Charlesa Oliveiru te je u Abu Dhabiju nakon emotivnog govora iz kaveza izašao kao pobjednik, a priznanja je odao Khabibu i njegovom pokojnom ocu Abdulmanapu.

Još je tokom tog govora bilo jasno što slijedi za odličnog Makhacheva. Alexander Volkanovski je ušetao u kavez i suočio se s Islamom te mu je rekao da je na liniji prestižno mjesto ‘‘P4P‘‘ broja jedan i njegov pojas u lakoj kategoriji, što je Islam dočekao s oduševljenjem, a toga se dotaknuo i na press konferenciji nakon borbe.

‘‘Imam novu metu. Moram biti broj jedan na ‘P4P‘ ljestvici i zato moram otići u Australiju prebiti tog tipa. Imam veliki tim, nije bitno. Nama je to u redu, možemo otputovati u Australiju jer je to dobra zemlja. Možemo tamo i trenirati, odraditi kamp‘‘, rekao je Islam.

‘‘Prije nego su najavili borbu s Charlesom, Khabib mi je puno puta rekao da ukoliko nam daju borbu za titulu u Brazilu, idemo u Brazil. Poslao sam mu poruku kada su razgovarali o tome, da Dani kaže da idemo u Brazil. Neki ljudi nam ne vjeruju, ali ja mogu pokazati poruke‘‘, zaključio je.

U Brazilu ili u Abu Dhabiju, Makhachev je sada novi prvak pred kojim su sad i novi izazovi. Alexander Volkanovski je s razlogom prvi na ‘‘P4P‘‘ ljestvici te će ta borba biti težak zadatak za obojicu. UFC 284 održat će se u Perthu, 12.2. iduće godine. Iako nije službeno najavljeno, za očekivati je da će ju predvoditi Islam i Alexander.

Linker
05. svibanj 2024 20:24