UFC

Cormier priložio potvrdu da je borba protiv Miočića dogovorena!

Daniel Cormier
 screenshot
Sve je bliže potvrda ugovaranja borbe koju svi čekaju, treće borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera

U manje od dva dana rasplamsala se priča treće međusobne borbe UFC-ov prvaka teške kategorije, Stipe Miočića i bivšeg prvaka teške te poluteške, Daniela Cormiera. Sve je krenulo Stipinom objavom na Facebooku, u kojoj je najavio kako je spreman boriti se i da borba slijedi, da bi vrlo brzo došao odgovor nestrpljivog Daniela Cormiera, koji već mjesecima čeka potvrdu trećeg okršaja, s kojim bi se on zapravo trebao oprostiti od profesionalne MMA karijere.

Sad se na Cormierovom Twitteru pojavio svojevrsni dokaz kako je borba dogovorena, barem s njegove strane. Naime, postavio je fotografiju svog digitalnog potpisa na mobilnom telefonu, prije nego je isti poslao. Pretpostavlja se da to ne može biti ništa drugo osim potpisa na ugovor za borbu koju svi toliko dugo čekaju. Fanovi, promocija, sudionici iste te na kraju i Francis Ngannou, koji je u međuvremeno doslovno počistio konkurenciju.

Za one rijetke koji to još možda ne znaju, Cormier je Miočića savladao u srpnju 2018. godine, nokautiravši ga u glavnoj borbi UFC 226 priredbe. Osveta je stigla 13 mjeseci kasnije na UFC 241. Nakon što je Cormier dominirao prve dvije runde, Miočić je u trećoj izjednačio odnos snaga, da bi u četvrtoj preuzeo kontrolu i završio Cormiera nakon višestrukih udaraca šakom u jetru.

Pretpostavlja se da bi ova borba mogla biti održana u kolovozu, otprilike točno godinu dana nakon prethodnog okršaja. No, više će se znati nakon što se napokon s konkretnim informacijama pojavi UFC ili Miočić otkrije nešto više podataka s njegove strane.

Linker
02. svibanj 2024 15:18