UFC

Cormier prognozira Adesanyine šanse protiv teškaša: 'Stvorio bi probleme svima osim jednom'

Daniel Cormier
 screenshot
Daniel Cormier smatra kako Israel Adesanya ima šanse pokoriti UFC-ovu tešku i polutešku kategoriju

Nije teško zaključiti kako je Daniel Cormier postao veliki fan Israela Adesanye i da je oduševljen apsolutno svime što neporaženi UFC-ov prvak srednje kategorije predstavlja. Osim toga, pitanje je koliko će se on još dugo nalaziti u toj kategoriji, odnosno kad će krenuti po titulu poluteške. No, Daniel Cormier smatra kako Adesanya ima šanse pokoriti i tešku kategoriju, posebno ako se tamo uputi po borbu protiv Jona Jonesa.

Upravo je Jon bio tema koja je pokrenula Danielovo razmišljanje o Adesanyi u višim kategorijama. Toga se dotakao u razgovoru s Helen Yee, odnosno upitan je smatra li da bi Adesanya u ovom trenutku bio neprelazna prepreka za njegovog nekad najvećeg rivala.

"Nisam siguran da bi pobijedio Jonesa. Gledajte, ne mogu tako lako otpisati Jonesa. Gledajući kako Adesanya izgleda u posljednje vrijeme, a kako Jones, bio bih priklonjeniji Israelu. Posebno ako bi Jones pokušao stajati s njim. Thiago Santos je odličan kickboksač, no nije nivo Adesanye. Dominick Reyes isto tako. A ta dva momka su Jonu Jonesu stvorili probleme. Ako bi Adesanya zadržao borbu na nogama, što je već više puta dokazao kako je itekako sposoban, to je problem za Jona Jonesa, ali i za sve borce sve do Stipe Miočića", rekao je DC.

Naravno, nakon toga nije bilo teško okrenuti temu na tešku kategoriju. Adesanya ima visinu potrebnu za teškaša. Uostalom, van priprema se sigurno i nalazi na ozbiljnoj teškaškoj težini. DC smatra kako bi on tu imao što za reći, zapravo tek za jednog borca smatra kako bi protiv Adesanye imao preveliku prednost. Svi ostali bi, u slučaju da borba ostane na nogama, bili u problemima.

"Ako bi Stipe Miočić stajao s njim, bio bi u problemima. U problemima bi bili svi od teške do srednje kategorije jer je on toliko dobar u tome. Nevjerojatan je kickboksač, a sad to radi u malim rukavicama. Opasan tip. Mislim kako je opasan za svakoga, jedino možda ne za Francisa Ngannoua. Francis svojim udarcima skida glave s ramena. On možda ne bi imao problema, ali svi ostali teškaši bi protiv Adesanye imali pune ruke posla", zaključio je bivši prvak poluteške i teške kategorije.

Adesanya je još uvijek dovoljno mlad da bi stigao sve to pokušati. Ako bi pokorio sve od srednje do teške kategorije, bio bi to zapravo teško zamisliv rezultat. No, pokazao je Israel već više puta kako je spreman na sve, a nikako ne smijemo zanemariti činjenicu da i dalje svakom borbom izgleda sve bolje.

Linker
25. travanj 2024 15:30