UFC

Cormier se prisjetio legendarne tučnjave s Jonesom: ‘Htio sam ga ugristi, to rade alfa muškarci kad se nađu na leđima‘

Jon Jones i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni UFC-ov borac gostovao je u podcastu kod Joea Rogana

Rivalstvo Daniela Cormiera i Jona Jonesa nekoć je bilo najužarenije rivalstvo u svijetu MMA-a. Jedan drugog doslovno su prezirali, a fizički obračun imali su još prije ulaska u UFC-ov kavez.

Prvi meč Jonesa i Cormiera trebali smo gledati još 2014. godine na UFC 178 eventu. Cormier je uskočio umjesto ozlijeđenog Alexandera Gustafssona i napokon je dobio priliku napasti pojas u poluteškoj kategoriji. Jones se naknadno ipak ozlijedio i borba se održala početkom 2015. godine na UFC 182 eventu.

Međutim, jedna konferencija za medije uoči UFC 178 eventa ostala je posebno upečatljiva. Jon Jones i Daniel Cormier doslovno su se potukli tijekom sučeljavanje, a gotovo kompletna pozornica se raspala nakon njihovog sukoba. Dave Sholler nije uspio spriječiti Jonesa i Cormiera da se fizički sukobe, a na kraju je brojno osiguranje moralo intervenirati kako bi spriječili još teži incident.

Gostujući u podcastu Joea Rogana, Daniel Cormier prisjetio se tog sukoba s Jonesom i opisao je što mu je sve prolazilo glavom.

‘‘Kad sam se potukao s Jonom Jonesom na konferenciji za medije, tada sam još uvijek bio neporažen borac. On me udario glavom, to jest, prislonio je glavu na moje lice. Ja sam ga odgurnuo, ali i on je alfa muškarac također. Zato me napao. Potukli smo se, a ljudi iz UFC-ovog osiguranja pali su pod mene. Dok sam letio s te bine, prošle su mi misli da ugrizem Jonesa, jer što mi drugo preostaje kad se nađem na leđima.‘‘, započeo je Cormier, a zatim je pojasnio kako se radilo o svojevrsnom strahu koji je vukao iz hrvačkih dana. Cormier kao hrvač nije volio biti položen na leđa, jer radi se o podređenoj hrvačkoj poziciji.

‘‘Jednog dana sam zaspao na leđima i probudio sam se s napadom panike.‘‘, rekao je u šali Daniel Cormier.

No, vratimo se na samu tučnjavu Jonesa i Cormiera. ‘‘DC‘‘ se u jednom trenutku našao u ležećem položaju, a vidljivo je kako je Jones nakratko imao gornju poziciju i pokušavao je zadati nekoliko udaraca Cormieru. U svoj toj gužvi, Cormiera je instinkt navodio da ugrize Jonesa.

‘‘Gubio sam tu tučnjavu. Htio sam ga ugristi, jer nisam imao štitnik za zube u ustima. Ako ga ugrizem, to bi bila reakcija tipa koji ovim svijetom hoda u ulozi alfa muškaraca. Takav tip kad se nađe u donjoj poziciji mora pronaći način za preživljavanje. Da sam ugrizao Jonesa, svi bi pričali: ‘DC ga je ugrizao‘. Ali ne bismo prvi put vidjeli kako je netko nekog ugrizao. Mike Tyson je to napravio tri puta.‘‘ istaknuo je Cormier, prisjetivši se kako je Tyson 1997. godine odgrizao komad uha svom tadašnjem protivniku, Evanderu Holyfieldu.

Cormier ipak nije došao do prilike da upotrijebi svoje instinktivne nagone i nije došlo do ikakvog ugriza. Priliku za osvetu imao je dvaput unutar UFC-ovog kaveza. Prvi meč je izgubio jednoglasnom odlukom, a u drugom meču je nokautiran, ali Jones je bio na nedozvoljenim supstancama i pobjeda mu je naknadno poništena.

Linker
04. svibanj 2024 00:54