UFC

Cormier ima rješenje za vrh lake kategorije: ‘Tsarukyan se treba boriti s Poirierom, ta borba donosi stabilnost‘

Arman Tsarukyan

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tsarukyan bi učinio veliku stvar ukoliko bi uistinu uspio pobijediti Dustina Poiriera, no pitanje je hoće li Dustin na ovaj meč i pristati

S lakoćom je Arman Tsarukyan nokautirao Beneila Dariusha u prvoj rundi protekloga vikenda, a nakon toga je prozvao Islama Makhacheva na revanš te je rekao kako želi svoju priliku za napad na titulu. Dosta je vjerojatno da će mu trebati barem još jedna dobra pobjeda da mu se ta želja ispuni, a za navedenu titulu već ima dosta kandidata.

Tako nekako razmišlja i Daniel Cormier, a osim toga je i dao jedan jako dobar prijedlog za Tsarukyana. Naime, Cormier ga želi gledati na UFC 300 priredbi i to protiv Dustina Poiriera:

‘‘Vjerujem da ukoliko se Islam bude borio nekada u prvoj četvrtini iduće godine, valjalo bi staviti Armana Tsarukyana na UFC 300 da se bori protiv Dustina Poiriera. Dustin je i sam rekao kako želi borbu na toj priredbi, a znamo i da se UFC 300 planira negdje u četvrtom mjesecu. Ako dobije tu borbu na UFC 300, onda bi možda, ali samo možda mogao dobiti priliku protiv Islama Makhacheva krajem 2024.‘‘, rekao je Cormier u novoj epizodi ‘‘DC&RC‘‘ podcasta.

‘‘Tada bi imali tipa koji je pobijedio jedno od najvećih imena ukoliko bi uspio proći pored Poiriera, a ako ne, Poirier bi mogao sjediti i tražiti napad na pojas nakon Justina Gaethjea. Ova borba donosi stabilnost u laku kategoriju‘‘, pojasnio je.

Tsarukyan bi učinio veliku stvar ukoliko bi uistinu uspio pobijediti Dustina Poiriera, no pitanje je hoće li Dustin na ovaj meč i pristati. Trenutno nema ugovoren meč ni protivnika, tako da ova ideja definitivno nije za otpisati.

Linker
25. travanj 2024 01:52