UFC

Poznati trener savjetovao Cormiera: ‘Ukoliko Pereira uzme pojas i u teškoj, on bi se trebao vratiti i uzeti ga‘

Daniel Cormier

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
DC ima 44 godine i već je dugo van borilačke forme, tako da ne znamo otkud Zahabiju i on u cijeloj ovoj priči

Nedavno je Alex Pereira porazio Jirija Prochazku te je uzeo pojas u još jednoj diviziji. Sada je prvak poluteške kategorije kojeg sada čeka zanimljiva staza jer ima dobrih kandidata za napad na pojas, a bit će zanimljivo vidjeti s kim će ga UFC upariti u njegovom prvom pokušaju obrane titule.

Iako ju još nije ni obranio, već su se pojavili oni koji raspravljaju o tome kako bi Pereira prošao u teškoj kategoriji. Poznati trener Firas Zahabi također je jedan od njih, a jučer je na svom YouTube kanalu imao jednu poprilično čudnu epizodu i poprilično čudan prijedlog.

‘‘Ako bi se Pereira borio protiv Jona Jonesa, to bi bila brza borba gotova unutar jedne runde. Jedne i pol maksimalno. Možda i dvije runde najviše, ukoliko bi Pereira imao baš jako dobar dan. Ako Pereira osvoji pojas u teškoj kategoriji, Cormier bi trebao uskočiti, osvojiti taj pojas ponovno, a zatim se opet umiroviti‘‘, rekao je Zahabi na svom YouTube kanalu.

‘‘Alex Pereira je privremeni prvak, to je službeni status prvaka. On je prvak svijeta. Ako je Jon Jones još uvijek aktivan i ukoliko se još natječe, za mene je on prvak‘‘, kratko je dodao.

Pereira nije privremeni prvak nego pravi, a nije sigurno na što je Zahabi ciljao ovom izjavom. Možda je mislio da bi Jones bio prvak i u poluteškoj da se ponovno tamo vrati, no to nije razlog da se Pereiru naziva privremenim prvakom. Što se tiče Cormiera, čovjek ima 44 godine i već je dugo van borilačke forme, tako da ne znamo otkud mu i on u cijeloj ovoj priči.

Linker
01. svibanj 2024 19:14