UFC

Cormier se protivi revanšu između Volkanovskog i Makhacheva: ‘Kategorije trebaju svoje prvake‘

Islam Makhachev i Alex Volkanovski 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Istina je da obojicu čeka dosta posla u njihovim matičnim kategorijama, a istaknuo je i koja je opasnost takvih ‘‘superfightova‘‘

Prije dvadesetak dana Alexander Volkanovski i Islam Makhachev su pružili jedan jako dobar meč. Pet rundi čiste akcije u glavnoj borbi večeri na UFC 284 priredbi odradila su ova dva odlična borca, no prvak perolake kategorije ipak nije uspio doći do drugog pojasa i statusa dvostrukog prvaka.

Makhachev je tako došao do prve obrane titule, no Volkanovski nije zadovoljan sudačkom odlukom te je zatražio instant revanš. Šanse da odmah gledamo i njihov drugi meč vjerojatno nisu velike jer Volkanovskog u njegovoj kategoriji sada čeka Yair Rodriguez, a Daniel Cormier se ne slaže da trebaju sad odmah raditi revanš:

‘‘Islam ima jako puno posla u svojoj kategoriji, a ima i Volkanovski. Volkanovski duguje Yairu Rodriguezu tu priliku da postane svjetski prvak. Također ne znam je li to fer prema Beneilu Dariushu i Charlesu Oliveiri da ne dobiju priliku boriti se za pojas. To je opasnost tih ‘superfightova‘, odradite blizak ‘superfight‘ i ljudi ga žele ponovno gledati. Dok u stvarnosti imamo dvije kategorije koje trebaju prvake‘‘, rekao je Cormier u DC&RC podcastu.

Bilo bi uistinu uzbudljivo gledati njih dvojicu još jednom u kavezu, no možda je Cormier ipak u pravu. Volkanovski ima svoje izazivače isto kao i Makhachev, a ako budu uspješni kao i do sada, možda u budućnosti budemo gledali i revanš.

Što se tiče Makhacheva, njega vjerojatno čeka pobjednik između Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha jer pobjednik te borbe sigurno dobiva napad na titulu. Što se Volkanovskog tiče, Yair Rodriguez je postao privremeni prvak te kao takav mora biti sljedeći u redu za titulu. Čeka nas jako puno toga zanimljivog u obje kategorije, a tko zna, možda se Islam i Volkanovski opet susretnu.

Linker
18. travanj 2024 13:11