UFC

Yair Rodriguez: ‘Ako Volkanovski dogovori revanš protiv Makhacheva, ja postajem neosporeni prvak‘

Yair Rodriguez

 Screenshot (youtube, Ufc)
Vjerojatno će Rodriguez ipak morati od Volkanovskog pokušati uzeti ‘‘pravi‘‘ pojas, a hoće li uspjeti, vidjet ćemo

Na UFC 284 priredbi Alexander Volkanovski nije uspio u svom naumu, no jedan borac iz njegove matične kategorije jest. Yair Rodriguez je te večeri porazio Josha Emmetta te je postao privremeni prvak perolake kategorije, što bi značilo da je sljedeći izazivač za prvaka Volkanovskog.

‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi je slavio protiv Emmetta, a nakon toga je naravno rekao kako želi Volkanovskog i pokušati doći do ‘‘pravog‘‘ pojasa. S obzirom da Volkanovski traži revanš protiv Makhacheva, Rodriguez tvrdi da bi u tom slučaju on trebao postati neosporeni prvak:

Pitali su ga je li mu UFC išta potvrdio oko borbe s Volkanovskim

‘‘Ništa. Mislim da je prerano da mi išta oko toga kažu. Ali kako god, na kraju dana ako on odluči da ne želi braniti titulu, to bi mene učinilo neosporenim prvakom. Zašto? Zato što ću onda pojas braniti protiv nekog drugog, a što će se nakon toga dogoditi? Ja postajem neosporeni prvak‘‘, rekao je Rodriguez u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ako se ipak odluči boriti u perolakoj, tko pobijedi u toj borbi će biti prvak. Tako da neovisno o situaciji, morat će se boriti opet. To je razlog zašto ispočetka nisam htio prihvatiti borbu protiv Emmetta, on je zvijer. U ovoj igri gdje su svi čvrsti, vi morate biti pametni. Dakle, ako se Alexander Volkanovski ne bude borio u perolakoj, onda se ja s nekim moram boriti za pravi pojas‘‘, dodao je.

Za sada vrlo vjerojatno nije toliko izgledno da će Volkanovski odmah raditi revanš protiv Makhacheva nego će braniti svoj pojas u perolakoj kategoriji. Tada će Rodriguez dobiti priliku koju traži, a hoće li uspjeti, saznat ćemo ako do borbe dođe.

Linker
25. travanj 2024 18:10