UFC

Cormier smatra da bi Chimaev bio veliki favorit protiv Pereire: ‘Izzy ga je uspio rušiti i kontrolirati‘

Pereira i Adesanya

 Mma Junkie
Također smatra kako UFC neće uparivati Pereiru i Adesanyu s nikim nego međusobno

Nije dugo trebalo Khamzatu Chimaevu da prozove novog prvaka srednje kategorije Alexa Pereiru nakon što je osvojio pojas. Protekloga vikenda je u petoj rundi tehničkim nokautom svladao Israela Adesanyu te mu je preoteo pojas, a ukupno je to bio treći put da Pereira pobjeđuje Adesanyu.

Sad kada je novi prvak okrunjen, mnoštvo boraca ga je počelo prozivati vidjevši tu svoju priliku. Jedan od njih je dakako i Khamzat Chimaev, a brojni borci i analitičari su se odmah bacili na prognoze kako bi taj meč mogao izgledati. Daniel Cormier je također dao svoje mišljenje, a smatra kako bi Chimaev mogao biti favorit u eventualnom meču protiv Pereire.

‘‘Ako bi dogovorili borbu između Pereire i Khamzata ovog trenutka, i ako Khamzat kaže da je to njegov pojas i da ga puste da se bori, Chimaev bi bio ogroman favorit protiv Alexa. Isključivo radi stila. Njegov stil jednostavno ne odgovara Pereiri koji je još uvijek mlad u svojoj karijeri i Adesanya mu je bio idealan prvak‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

Svejedno je rekao kako bi UFC trebao dogovoriti instant revanš Pereire i Adesanye:

‘‘Ne znam kakva bi bila korist uparivati ih sad s drugim ljudima. Stvarno vjerujem da ima jako teških ‘matchupova‘ za Alexa Pereiru koji nisu toliko teški Adesanyi, a vidjeli smo da ga je Izzy kontrolirao kad ga je srušio dolje. Stavite ga sa grapplerom ili hrvačem, mogao bi se ugušiti‘‘, rekao je DC.

UFC će vrlo vjerojatno odmah organizirati revanš između Adesanye i Pereire, ali bi svakako bilo zanimljivo gledati Pereiru protiv nekog elitnog hrvača ili grapplera.

Linker
23. travanj 2024 11:35