UFC

Cormier šokiran posljednjom McGregorovom objavom: ‘Nazvao sam Khabiba i pitao ga je li dobro‘

Daniel Cormier
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Ne smiruju se strasti nastale nakon posljednje ‘tweet and delete‘ akcije Conora McGregora

"Znači, COVID je dobar, a otac je zao?", ono što je Conor McGregor napisao prije par dana na Twitteru, aludirajući na nešto raniju objavu Khabiba Nurmagomedova, u kojoj je pobjedu Dustina Poiriera nad Ircem usporedio s izjavom kako dobro uvijek pobjeđuje zlo. Objavu je McGregor odmah obrisao, ali nedovoljno brzo da ona ne osvane posvuda po internetu. Uostalom, veliki broj novinara pretplaćen je na njegov profil pa odmah po objavi im dolazi obavijest na njihove telefone. A onda je dovoljno napraviti jednu snimku zaslona, popularni "screenshot".

Objavu možemo slobodno nazvati skandaloznom jer je riječ o totalnom neukusu, podsjećanju na smrt voljene osobe svog bivšeg rivala, dnaas umirovljenog borca. I još na takav način. Naravno da su reakcije bile negativne i da je svima jasno kako je najpoznatiji MMA borac na svijetu u potpunosti izgubio kompas i osjećaj što može, a što ne smije izjaviti, neovisno o tome što prolazi kroz njegovu glavu.

Svoje osjećaje o tome iznio je Khabibov dugogodišnji trening partner, Daniel Cormier, tijekom svog showa na ESPN-u.

"Bio sam šokiran. Došlo je do toga da sam istog trenutka nazvao Khabiba i pitao ga je li dobro. Posebno jer sad više nema nikakvu mogućnost reagirati na to. Par dana prije toga pričao je djeci na mom hrvačkom programu i rekao je da nikad nije bio sretan kao kad je dobio priliku boriti se protiv McGregora. Dugo je htio tu borbu, dugo ga je htio prebiti. Sad je može više ništa jer više nije profesionalni borac. Mora nekako to progutati. Kad Conor govori tako nešto nemoguće mi je razumjeti kako još uvijek ima tako veliki broj ljudi koji ga podržavaju", rekao je DC, povezavši na to neka nepisana pravila u sportu:

"Nakon borbe protiv Poiriera, mnogi su se pitali je li to bio pokušaj Conora da uđe u njegovu glavu. Pokušaj povratka u vrijeme gdje je posjedovao trash talk kojim je mogao djelovati na ljude. Mislim da to protiv Poiriera nije djelovalo. Govoriti o Dustinovoj supruzi i sad se prebaciti na Khabibovog oca, otišao je predaleko. Sa smrtima i COVID-om se borimo kroz posljednjih godinu i pol, to je izvan svih granica. Puno puta smo govorili kako je pričati o suprugama i obitelji prelazak granice, a što reći kad govoriš o nečemu što je čovjeku sve. A Khabibu je otac bio sve. I danas govoriš o nečemu što nam je dugo vremena tako užasno i to na s namjerom da time nekome uzvratiš?"

Ono što je također bitno za navesti je činjenica kako je Conor vjerojatno od same Khabibove objave imao namjeru tako nešto napraviti. Ako mu je to cijelo vrijeme bilo na pameti, možda je samo trebao trenutak slabosti ili koja čašica previše. Posebno jer znamo kako joj Conor u vrijeme opuštanja nije nimalo stran.

"Znate što najviše uznemiruje? To se nije dogodilo na dan borbe ili dan kasnije. To se dogodilo nekoliko tjedana nakon borbe, tako da mislim da je Conor kroz cijelo ovo vrijeme razmišljao napisati na Twitteru nešto poput toga. Svakako je pretjerao. Mislim da je to što on govori zapravo uzvik upomoć. Ima sav novac ovog svijeta, ima svu slavu i sad krene raditi nešto poput ovoga? To mi djeluje kao da mu netko treba priči i pružiti mu tu potrebnu pomoć. On mora resetirati svoj um i fokusirati se na ono što će ga vratiti na pravi put", još je dodao Cormier.

McGregor putem društvenih mreža pokušava sve uvjeriti kako se u potpunosti fokusirao na što brži oporavak od ozljede te povratak borbama. Iz tog se može zaključiti kako mu se vratila motivacija, no isto tako ne možemo pobjeći od činjenice da se bori s nekim svojim demonima. A čini se da su se mnogi od njih tek probudili dok je slomljene noge sjedio na podu Octagona unutar T-Mobile Arene.

Linker
19. travanj 2024 23:54