Ostalo

Khabib Nurmagomedov nastavlja briljirati kao trener, sva tri njegova borca slavili na Bellatoru

Usman Nurmagomedov, Gadzhi Rabadanov i Islam Mamedov
 Instagram (usman Nurmagomedov)
Svi ruski borci pobijedili su svoje protivnike na Bellator 263 priredbi

Bellatorova sinoćnja priredba osim borbe za titulu perolake kategorije između A.J. McKeeja i Patricia Freirea ponudila je niz zanimljivih borbi. Čak četiri ruska borca nastupili su na sinoćnjem eventu, a zajedničko im je da su svi pobijedili svoje suparnike. Izuzev Khasana Magomedsharipova (brat Zabita Magomedsharipova), trojica ruskih boraca članovi su American Kickboxing Academyja te su se u njihovim kutevima našli Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov.

Gadzhi Rabadanov (16-4-0) prvi je bio na redu od trojice ruskih boraca iz AKA-e. Borba protiv Daniela Careya (7-5-0) njegov je debi u Bellatoru, a Dagestanac ga je sjajno iskoristio. Nakon nešto manje od četiri minute borbe, lijevim krošeom pogađa bradu protivnika i šalje ga na pod. Posao dovršava ''GNP-om'' i dolazi do pobjede u borbi koja se održala u ''catchweightu'' do 68 kilograma (150 lbs).

Daniel Carey iznešen je na nosilima nakon teškog poraza, a Khabib Nurmagomedov pomogao je osoblju postaviti američkog borca na nosila.

Islam Mamedov (20-1-1) drugi je na redu od ukupno tri Khabibova učenika. Sjajni 31-godišnjak pobijedio je bivšeg Bellatorovog prvaka lake kategorije Brenta Primusa (10-2-0). Borba je bila kompetitivna i Mamedov je do pobjede došao podijeljenom sudačkom odlukom. Ipak, pobijediti borca protiv Primusa u debiju za Bellator nije mala stvar, čak ni podijeljenom odlukom sudaca. Mamedov je došao do čak 19. pobjede u zadnjih dvadeset nastupa. Remizirao je protiv Loika Radzhabova na PFL-ovoj priredbi 2019. godine, a jedini poraz u profesionalnoj MMA karijeri doživio je davne 2009. godine u svom drugom profesionalnom nastupu. Savladao ga je Alexander Sarnavskiy, no Islam Mamedov tada je imao tek 19. godina. Ovaj borac lake kategorije sigurno cilja na sami vrh ove kategorije i aktualnog prvaka Patricia ''Pitbulla'' Freirea.

Khabibov rođak Usman Nurmagomedov (13-0) treći je u nizu boraca kojima je Khabib sinoć bio u kutu. Radi se o još jednom borcu lake kategorije, a neporaženi 23-godišnjak nakon točno tri i pol minute nokautirao je Mannyja Muroa (12-7-0). Nurmagomedov i Muro bili su u klinču, a sjajno je Dagestanac pogodio koljenom u tijelo svog protivnika koji ekspresno pada na pod, a Usman Nurmagomedov završava posao s još nekoliko udaraca u glavu protivnika. Usman je prvi nastup pod okriljem Bellatora odradio u travnju ove godine, a tada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Mikea Hamela (7-5-0). Za pretpostaviti je kako će mu Bellator u narednim nastupima omogućiti nekog zvučnijeg i kvalitetnijeg protivnika.

Khabib Nurmagomedov radi dobar trenerski posao i definitivno ga čeka dobra karijera ukoliko se odluči baviti time na dulje vrijeme. Imati tako iskusnog i kvalitetnog borca u kutu definitivno je dodatan poticaj nadolazećim dagestanskim nadama. Sve su glasnija lobiranja da Khabib bude proglašen za najboljeg MMA trenera u 2021. godini iako imamo još pet mjeseci do kraja kalendarske godine. Ipak, ne treba zapostaviti činjenicu kako je Javier Mendez glavni trener u American Kickboxing Academyju i njegov utjecaj na uspjehe spomenutih boraca nije ništa manji nego Khabibov. Sve u svemu, čini se kako Mendez ima dobrog nasljednika, a niti Khabib se ne može požaliti na svog učitelja.

Linker
26. travanj 2024 09:27