UFC

Randy Couture vjeruje da PFL i UFC mogu zajednički organizirati meč između Ngannoua i Jonesa

Jones i Ngannou

 Screenshot (youtube, Mma Crazy, Themaclife)
Couture, PFL i mi kao fanovi o tome možemo maštati, ali šanse da UFC s nekim dijeli svoju tržišnu dominaciju su nikakve

Nedavno su se Jon Jones i Francis Ngannou prepucavali preko društvenih mreža oko toga tko je ‘‘najopakiji čovjek na planeti‘‘, a Jones je Nganouu poručio da sebe istim ne može smatrati jer je otišao iz UFC-a i potpisao za PFL. Upravo je to ono što je PFL-ov najjači adut u promociji Ngannoua, odnosno tvrdnje da imaju najboljeg teškaša na svijetu.

Šanse da sada gledamo njihov okršaj su ravne nuli. Francis se u UFC sigurno neće vratiti, a Jones će teško u PFL. No, Randy Couture vjeruje kako UFC i PFL zajednički mogu organizirati taj meč:

‘‘Situacija oko TV prava i mreže je već unaprijed riješena jer su obje strane na ugovoru s ESPN-om. Recimo, borba Fedora i mene bi se dogodila da je UFC pristao surađivati s M-1 Globalom. Dogovorili smo se oko novca, no UFC nije htio raditi zajedničku promociju sa bilo kim‘‘, rekao je Couture za MMA Junkie Radio.

‘‘Mislim da PFL nema takav problem s egom. Mislim da bi oni bili sretni da mogu raditi s nekom drugom promocijom i organizirati neku takvu veliku borbu, naravno u PPV aranžmanu. Mislim da to nije uopće upitno‘‘, dodao je.

Iako bi to sigurno bilo jako zanimljivo za gledati, šanse da se ovo dogodi su nikakve. UFC nema ništa od pomaganja konkurentnoj organizaciji te ona kao takva i nije u poziciji da ‘‘ima problem s egom‘‘, a na sve to treba nadodati i užasne odnose Ngannoua i UFC-a. Couture, PFL i mi kao fanovi o tome možemo maštati, ali šanse da UFC s nekim dijeli svoju tržišnu dominaciju su nikakve.

Linker
06. svibanj 2024 14:23