UFC

Volkanovski tvrdi da se osjećao loše dok je prebijao ‘Korean Zombiea‘: ‘Vidjelo mu se to u očima‘

Alexander Volkanovski vs. Chan Sung Jung 

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Tehičkim nokautom u četvrtoj rundi je slavio Volkanovski, no tvrdi da je vidio da ‘‘Korean Zombie‘‘ nije vjerovao da mu može išta napraviti

Alexander Volkanovski sljedećega mjeseca napada pojas u lakoj kategoriji kojeg drži Islam Makhachev,a s razlogom je prvi na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. To je borac koji je u posljednjih nekoliko borbi uistinu izgledao odlično, a u 2022. je dvaput obranio titulu protiv dvojice odličnih izazivača.

Jedna od tih obrana titule u perolakoj kategoriji je bila i protiv ‘‘Korean Zombiea‘‘, a mnogi su tu borbu s punim pravom nazvali prebijanjem. Bio je Volkanovski u tom meču jednostavno nedodirljiv, a u četvrtoj je rundi i tehničkim nokautom borbu odveo u svoju korist. Sudac je tada vidio dovoljno te je odlučio prekinuti borbu, a i sam Volkanovski je priznao da se osjećao loše u tom trenutku:

‘‘Mi smo borci i ratnici, nećemo između rundi odustati ili reći trenerima da ne možemo dalje. To nitko neće učiniti. Nema šanse da ‘Korean Zombie‘ to napravi. Ali ja sam to vidio u njegovim očima, iako nisam pokušavao, vidio sam da je gotov. Osjećao sam se loše u tom trenutku i čekao suca da kaže da je dosta‘‘, rekao je Volkanovski za The AllStar.

‘‘Čak i dok je sjedio između rundi. Ne kažem da nije želio biti tamo, jednostavno je vidio da ne može ništa. Meni je već tada djelovao poraženo ali sudac mu to tada nije dao‘‘, zaključio je.

Volkanovski će za nešto više od mjesec dana imati vjerojatno najteži meč u svojoj karijeri, a hoće li i tada nastaviti svoju dominaciju, saznat ćemo već 11.2. na UFC 284 priredbi.

Linker
03. svibanj 2024 17:40