UFC

Cormier vjeruje da je Pereira zasluženo pobijedio: ‘Blachowicz nije napravio dovoljno štete‘

Jul 29, 2023; Salt Lake City, Utah, USA; Jan Blachowicz (red gloves) fights Alex Pereira (blue gloves) during UFC 291 at Delta Center.,Image: 793002967, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Previše prostora za rasprave tu nema jer je glavni kriterij, odnosno šteta, bila na strani Pereire. Da se Jan nije tako brzo ispuhao bi možda gledali drugačiji meč, ali u ovome je Pereira pobijedio

Jan Blachowicz nije bio zadovoljan sudačkom odlukom prošloga vikenda kada se borio protiv Alexa Pereire, ali podosta fanova je također mislilo da je pobijedio u tom meču. Iako je imao više rušenja i duže vrijeme kontrole u parteru, šteta je ipak bila na strani Pereire te je na osnovu toga i pobijedio.

S tim se slaže i UFC-ov komentator, Daniel Cormier. On smatra da je osim toga nadmorska visina ipak uzela danak na bivšem prvaku jer je već u drugoj rundi jako teško disao, tako da mu ni to nije popravilo dojam kod sudaca:

‘‘Mislim da smo podcijenili ‘grappling‘ vještine Periere jer je on udarač. No, moramo zapamtiti da on trenira s Gloverom Teixeirom svaki dan. Tako da ne treba čuditi da je preživio Jana na svojim leđima jer je Glover završio Jana kada ga je srušio i dominirao dolje. Kada je preživio Blachowicza na svojim leđima, znao sam da će biti OK‘‘, rekao je Cormier u DC&RC emisiji.

‘‘Mislim da je Blachowicz jedini borac na kojeg je nadmorska visina utjecala jer se jako brzo umorio. Naravno, dobio je rušenje u trećoj rundi, ali nije to učinio ranije i nije nanio štetu da si osigura pobjedu. Pisao je da je pokraden, ali ja se ne slažem s njim. Pereira je pobijedio tu borbu. Pokazao se sposobnim za polutešku kategoriju‘‘, zaključio je DC.

Previše prostora za rasprave tu nema jer je glavni kriterij, odnosno šteta, bila na strani Pereire. Da se Jan nije tako brzo ispuhao bi možda gledali drugačiji meč, ali u ovome je Pereira pobijedio.

Linker
30. travanj 2024 08:37