UFC

‘Ne postoji svijet u kojem je Alex Pereira pobijedio u tom meču‘: Chael Sonnen nije zadovoljan sudačkom odlukom

Jan Blachowicz vs. Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako brojevi puno toga otkrivaju, isto tako puno toga i skrivaju jer je Pereira nanio više štete, a ona je osnovni kriterij

Alex Pereira je prošlog tjedna prošao važan test, odnosno Jana Blachowicza u svom debiju u poluteškoj kategoriji. Bivšeg prvaka je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, a naravno da nisu izostale rasprave o tome tko je u meču pobijedio i tko je bio bolji. Šteta je bila na strani Pereire te mu je ona osigurala i pobjedu, ali rasprave i dalje nisu prestale.

Jedan od onih koji zagovaraju da je Blachowicz te večeri trebao pobijediti jest Chael Sonnen. Bez obzira što je već sredinom druge runde izgledao dosta ispuhano i loše, Sonnen smatra da je bivši prvak napravio dovoljno za pobjedu.

‘‘Ne postoji svijet u kojemu je Alex Pereira pobijedio u tom meču i to je Chaelovo mišljenje. To je matematika. Izgubio je prvu i treću rundu. Jednostavno je pogrešno. Nije se radilo o krađi, viđao sam i gore. Ne postoje brojevi koji dokazuju da je Alex pobijedio. Možete pogledati rušenja, udarce, ‘kickove‘, pokušaje i obranu‘‘, rekao je Chael na svom YouTube kanalu.

‘‘Ne postoje nikakvi brojevi koji vas mogu natjerati da vjerujete da je Alex pobijedio. Suci su se pogubili u kriterijima, a poznati su po tome. Umor se ne spominje nigdje u pravilima. Jan Blachowicz je bio umoran, a Alex ne. Jan se nije kretao, Alex jest‘‘, dodao je.

Iako brojevi puno toga otkrivaju, isto tako puno toga i skrivaju jer je Pereira nanio više štete, a ona je osnovni kriterij. Kako god, Jan je već puno puta pokazao da se zna vratiti nakon poraza, a vjerujemo da će to učiniti i sad.

Linker
03. svibanj 2024 01:10