UFC

Cormier žestoko opleo po UFC-ovom sucu: ‘Napravio je užasnu pogrešku, to je najgori prekid u povijesti promocije!‘

Daniel Cormier

 Screenshot/YouTube
Bivši UFC-ov prvak, a danas komentator i analitičar, zgrožen je postupcima Kerryja Hatleyja

UFC-ova Fight Night priredba u teksaškom Austinu završila je još u nedjelju, a nad oktogonom Moody Centra odavno je spušten zastor. Unatoč tome, u javnom prostoru još se uvijek intenzivno priča o jednoj stvari - a to je način na koji je završila sunaslovna borba između Jalina Turnera i Bobbyja Greena. Dobar dio borilačke javnosti, naime, zgrožen je postupcima suca Kerryja Hatleyja koji je prekinuo borbu tek nakon što je Turner s više od 15 udaraca ispogađao Turnera koji je ležao licem prema dolje ne pružajući nikakav otpor., da bi na koncu završio brutalno nokautiran i onesviješten. Svoje mišljenje o spornoj situaciji sada je iznio i Daniel Cormier.

"Više sam puta rekao; kada netko padne licem prema dolje, nema potrebe za brojanjem u boksu, kao ni za naknadnim udarcima u MMA-u. Iz nekog razloga, sudac jednostavno nije htio prekinutu borbu. Bobby je ležao na trbuhu, Turner ga je udarao, udarao i udarao dok na kraju sudac nije ‘milosrdno‘ prekinuo borbu. Mislim da je to bio najgori prekid u povijesti UFC-a", rekao je bivši UFC-ov prvak, a danas komentator i analitičar na svom YouTube kanalu.

Cormier je, zajedno s Michaelom Bispingom i Brendanom Fitzgeraldom komentirao "event", a istaknuo je da su oni kao komentatori bili zgroženi Hatleyjevim postupcima, kao što su to bili i gledatelji u Moody Areni.

"Na svačijem licu vidjela se zabrinutost. Vidio sam djevojku pored oktogona kako okreće glavu ne djevojčicu, već djevojku od dvadesetak godina kako se okreće jer ne može gledati što se događa u oktogonu", rekao je 44-godišnji Amerikanac pa zaključio:

"Napravio je veliku, užasnu, pogrešku. Nije bilo nijednog razloga da čovjek podnese toliku štetu, bilo je vrlo jasno da je borba gotova".

Linker
06. svibanj 2024 13:43