UFC

Bisping o sucu koji nije pravovremeno prekinuo meč Turnera i Greena: ‘Komisija mora razgovarati s tim tipom‘

Bobby Green

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Što reći, osim složiti se s Bispingom da je ovo bio jednostavno užasan prekid. Kada je borac već nokautiran i prima takve udarce, šteta je nemjerljivo veća

Odmah je bilo jasno da je Jalin Turner favorit u meču protiv Bobbyja Greena, no nažalost, tog se meča sada prisjećamo iz totalno drugih razloga. Iako je bio u potpunosti nokautiran i bez svijesti, sudac je Turnera pustio da Greenu u takvom stanju zada još preko 10 udaraca i tako primi nepotrebnu štetu.

Komentatori su se u prijenosu zgražali, publika je negodovala, a sudac je jednostavno napravio užasnu grešku. Michael Bisping se jučer na svom YouTube kanalu odlučio prisjetiti cijele situacije:

‘‘On je bio u potpunosti ‘out‘, bio je u nesvijesti, ali sudac nije prekinuo meč. Jalin Turner ga je slijedio dolje, zadao još nekoliko udaraca, sjeo na njega, a Bobby Green je bio licem okrenut prema podu. Turner nije imao izbora nego nastaviti zadavati te traumatične, jako jako krvave udarce. Sjedali su, a svi u areni i oko kaveza su bili u šoku‘‘, rekao je Bisping jučer.

‘‘Sudac, ne sjećam mu se točno imena, on je OK i dobar sudac inače, ali ovo je bilo ludilo. Bilo je suludo. Green je bio u nesvijesti, a primio je takav još barem 10 udaraca. Komisija treba porazgovarati s tim tipom. Sigurnost boraca mora biti na prvom mjestu. Ovo nije bilo dobro, ovo je bio odvratan prekid‘‘, pojasnio je UFC-ov komentator.

Što reći, osim složiti se s Bispingom da je ovo bio jednostavno užasan prekid. Kada je borac već nokautiran i prima takve udarce, šteta je nemjerljivo veća. Nadamo se da će se Green ipak oporaviti i da neće imati dugoročne posljedice.

Linker
23. travanj 2024 12:14