UFC

Cory Sandhagen: ‘Mislio sam da sam napravio dovoljno, ali očito nisam‘

Cory Sandhagen
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Porazom od TJ-a Dillashawa uugašene su ambicije Coryja Sandhagena da se već ove godine bori za pojas

Nema puno toga sebi za zamjeriti Cory Sandhagen nakon drugog UFC poraza. Da, mogao je bolje reagirati u situacijama kad bi ga TJ Dillsahaw agresivno pritisnuo te je mogao u nekim trenucima taktički se bolje prilagoditi događanjima u Octagonu, no zapravo je on odradio vrlo dobru borbu. Borbu nakon koje nitko ne bi mogao prigovoriti da je sudac njegovu ruku podigao u zrak.

Ipak, podijeljena sudačka odluka otišla je u stranu njegovog protivnika i Cory će sebi sigurno nešto zamjerati. Posebno kad zna koliko ga je malo dijelilo od osiguranja pozicije izazivača za titulu UFC-ove bantam kategorije. Tog je itekako bio svjestan već kad je odmah nakon borbe razgovarao s reporterkom Megan Olivi.

"Znao sam da ga moram ugroziti više puta nego on mene. Mislim da sam pogađao čišće udarce nego on i da sam ga polako rastavljao. Očito sam trebao napraviti više, to je do mene. Rekao sam sebi samom da vodim u petoj rundi i uistinu sam vjerovao u to. Što sad mogu? Mislim da sam se jako dobro prilagođavao situaciji tijekom borbe. Ne preostaje mi ništa drugo nego da prihvatim ovo kao lekciju i nešto naučim. Bit ću svjetski prvak. I dalje mislim kako ću napraviti sve ono što sam najavio. Samo moram učiti i postati bolji."

Otkrio je kako mu je glavni UFC-ov matchmaker rekao da se njegova pozicija u vrhu neće promijeniti.

"Pričao sam sa Seanom Shelbyjem i natjerao ga da mi obeća kako sam i dalje jednu pobjedu od borbe za titulu. Rekao mi je da na ovaj poraz ne može utjecati, ali da je što se njega tiče upravo tako, obećao mi je da sam jednu borbu udaljen od pojasa. Tako da i dalje gledam na to. Ne želim ispasti plačljiva beba, prihvatit ću ovaj poraz. I dalje vjerujem da ću iduće godine postati prvak", zaključio je.

Teško je zaključiti kako će se posložiti kategorija, ali svakako je dobro znati kako je borba između Aljamaina Steringa i Petra Yana blizu ugovaranja. Prema svemu sudeći, trebala bi se održati 30. listopada u Abu Dhabiju. Sandhagen se prije ove borbe nalazio na drugom mjestu ljestvice izazivača, dok je jednu poziciju iza njega Rob Font, borac u sjajnom nizu i s pobjedom nad Codyjem Garbrandtom u posljednjoj borbi. Ako računamo da je Dillashaw idući koji napada titulu, kao što je uostalom najavljeno, možda bi borba Sandhagena i Fonta imala nekako najviše smisla.

Linker
26. travanj 2024 16:30