UFC

Dillashaw otkrio s kakvim se sve ozljedama nosio: ‘Predugo je prošlo, morao sam odraditi ovu borbu‘

TJ Dillashaw
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dvije i pol godine čekao je TJ Dillashaw povratak u UFC-ov Octagon

Najtežih dvije i pol godine u životu i karijeri je iza TJ-a Dillashawa. Za njih je bivši UFC-ov prvak sam kriv i svoju kaznu je odmah prihvatio. Ali, to ne znači kako mu je lakše bilo podnijeti spomenutu zasluženu kaznu. Strmoglavi pad s vrha na dno velika je promjena i šok za apsolutno svakoga.

To je sad iza njega. Povratak u Octagon obilježio je tijesnom, ali nikako ne možemo reći nezasluženom pobjedom nad Coryjem Sandhagenom. Pobjedom u borbi gdje se morao susresti s više izazova od samog protivnika. Već u prvoj rundi tako je došlo do posjekotine koja mu je stvarala probleme jer bi krv odlazila prema oku, a također je ozlijedio koljeno, što se moglo vidjeti u stilu borbe kakav je većinu vremena koristio. Nešto o tome otkrio je na konferenciji za medije povodom završetka borbe i priredbe koju je ista predvodila.

"Nažalost, nakon prve runde više nisam mogao podizati. Uhvatio sam mu leđa par puta u pozicijama iz kojih sam inače jako dobar, no nisam mogao izbaciti noge u nazad i podići ga. Koristio sam koljena najbolje što sam mogao. Nisam imao sreće. Par puta sam mu pokušao napraviti škare. Pokušao sam ga ponovno podići u drugoj rundi, no moje koljeno jednostavno to nije dopustilo", otkrio je Dillashaw zašto mu je borba bila teža nego što je zapravo trebala biti te zašto je uspio Coryja srušiti samo dva puta iz 19 pokušaja.

Ozljede koljena nažalost će zahtijevati operaciju, ali to nije jedina ozljeda s kakvom je imao problema. Otkrio je da je zapravo cijeli pripremni kamp bio prožet ozljedama, no on niti u jednom trenutku nije imao namjeru odustati.

"Imao sam jako, jako, jako težak kamp. Cijele pripreme nisam mogao sparirati. Za prvi kamp, kad je borba bila planirana za 8. svibnja, bilo je sve u redu osim što sam doživio posjekotinu, ali i s njom sam se dobro nosio, mogao sam sparirati. Drugi kamp nisam nikako uspijevao ostati zdrav. Prvo sam ozlijedio živac u stopalu i do dva dana prije borbe nisam mogao trenirati bez tenisica. To je najgora stvar s kojom sam se do sada susreo. Ozlijedio sam ligamente desnog koljena, također i lijevo rame, cijeli kamp sam imao problema s njim. Nisam naravno želio govoriti o tome niti pripremati ikakve izlike. Sve što mi je trebalo je odraditi tu borbu. Prošlo je predugo vremena. Nije bilo nikakve šanse da odustanem od ove borbe. Nitko mi to nije niti savjetovao, svi su znali kolika mi je želja. Ušao bih u borbu s jednom nogom i ne bi mi bilo bitno", objasnio je.

TJ-a sad čeka spomenuta operacija te oporavak, ali vjerojatno i dovoljno vremena da bude spreman boriti se za titulu kad dođe vrijeme za to. Aljamain Sterling i Petr Yan trebali bi se boriti 30. listopada, što dovodi do pretpostavke kako će iduća borba za titulu doći početkom proljeća iduće godine.

Linker
20. travanj 2024 04:09