UFC

Cory Sandhagen ne smatra da Cejudo treba napasti titulu direktno iz mirovine: ‘To je po meni jadno‘

 Henry Cejudo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao i kako bi borba između Sterlinga i Cejuda mogla biti vrlo bliska i da bi tu Cejudo svojim hrvanjem mogao presuditi

Henry Cejudo se 2020. godine umirovio nakon pobjede nad Dominickom Cruzom, a sada se tri godine kasnije vraća i napada titulu koju drži Aljamain Sterling. Sterling je u inače posljednjem nastupu svladao T.J. Dillashawa tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon čega se ozlijedio te je uslijedio duži oporavak i pauza od natjecanja.

No, od početka se povlači pitanje zaslužuje li Cejudo odmah u povratničkom meču napasti titulu. Mišljenja su podijeljena, a Cory Sandhagen tvrdi kako je pomalo nepravedno prema drugima odmah mu dati priliku da se bori za pojas:

‘‘Mislim da sam ja u redu s tim. Iako, mislim da ne bi trebali biti u mogućnosti iskočiti iz mirovine i onda se jednostavno boriti za pojas. To je meni pomalo jadno. Ne biste se trebali ni vraćati ako mene pitate, to je moje mišljenje o tome. Sve dok ja nisam taj koji se natječe protiv Cejuda u meču za titulu, što ne mislim da hoću, to me ne zanima‘‘, rekao je Sandhagen na press konferenciji.

Pitali su ga kako će izgledati borba između Sterlinga i Cejuda:

‘‘To je zapravo jedna jako zanimljiva borba. Imate dva tipa koji su jako dobri hrvači, a u takvim slučajevima dobijete loš kickboks meč. Ali vidim Cejuda kako koristi rušenja i uzima vrlo bliske runde. Mislim da će mu to biti najbolji put do pobjede, rušit će Sterlinga ali se neće previše zafrkavati s njim u parteru. Osjećam da bi borba mogla biti vrlo bliska‘‘, dodao je.

Sterling i Cejudo bi se trebali sastati na UFC 288 priredbi u petom mjesecu, a borba je službeno i dogovorena. Nadamo se samo kako Sterlingove ozljede neće uskratiti fanove za ovaj odličan meč.

Linker
22. travanj 2024 04:29