UFC

Cory Sandhagen pronašao zanimljiv izvor motivacije: ‘Shvatio sam da imam samo jednu priliku‘

Cory Sandhagen

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji UFC-ov bantamaš pokušat će doći do velike pobjede na ovotjednom UFC-ovom eventu

Jako bitan meč ovog vikenda čeka Coryja Sandhagena (15-4-0, 8-3 UFC). 30-godišnjeg borca iz Colorada mnogi vide kao potencijal za sami vrh i činjenica je da se radi o nevjerojatno talentiranom borcu.

Međutim, Cory Sandhagen dosad je nekako svaki put zabrljao u najvećim mečevima dosadašnje karijere, a velik meč čeka ga i u subotu navečer. Sandhagen će se boriti protiv trećerangiranog izazivača Marlona ‘‘Chita‘‘ Vere, a pobjedom protiv Vere, Sandhagen bi se dodatno približio napadu na pojas. Porazom bi se ipak dobrano udaljio od pojasa, jer to bi mu bio treći poraz u posljednja četiri nastupa.

Svjestan je toga i Sandhagen, te je u potpunosti fokusiran na meč koji ga čeka na UFC on ESPN 43 eventu. Nakon što je gubio od boraca poput Petra Yana, T.J. Dillashawa i Aljamaina Sterlinga, krajnje je vrijeme da Sandhagen napravi dodatni iskorak i porazi borca iz samog vrha kategorije.

‘‘Naučio sam da ću se protiv većine ovih tipova boriti samo jednom u karijeri. U devet od deset slučajeva, samo jednu priliku imate za dokazati da ste bolji. To me je razbudilo. Ne zamaram se ničim drugim osim time da porazim ‘Chita‘ u subotu navečer. Radi se o tome da ću vjerojatno imati samo jednu večer za dokazati da sam bolji od ovog tipa. Doći ću tamo, borit ću se najbolje što mogu i napravit ću sve da dođem do pobjede. Ako moram osloboditi psa u sebi da dođem do pobjede, onda će i taj pas izaći iz mene. Spreman sam učiniti što god je potrebno, jer znam da je ovo vjerojatno jedina prilika za poraziti ovog tipa.‘‘, rekao je Sandhagen koji je motivaciju počeo crpiti u zanimljivoj spoznaji.

Sandhagen na konferenciji za medije nije htio prozivati Veru kroz nekakav ‘‘trash talk‘‘ jer to jednostavno nije njegov stil. Pohvalio je Cory tetovaže svog protivnika, priznao je da ga Ekvadorac nadmašuje u tom segmentu, a osvrnuo se i na razloge zbog kojih se ne izlaže previše medijima i ‘‘trash talku‘‘.

‘‘Ne potražujem toliko pažnje koliko neki drugi to možda rade, a to mi je u redu. Ja se izražavam u kavezu. Gledajući sebe uoči pete runde u mečevima protiv Petra Yana i Songa Yadonga, shvaćam da je borba u mom srcu. To mi je jedna od najzabavnijih stvari u ovom sportu, mogućnost da iskažem taj dio sebe, jer to ne radim u svakodnevnom životu.‘‘, pojasnio je ‘‘Sandman‘‘.

Radi se o vrlo interesantnom tipu i znatno drukčijem od većine boraca na koje smo danas navikli. Sandhagen je vrlo smiren, iskazuje puno poštovanja prema svojim protivnicima i svakako preporučamo da njegov nastup pred medijima pogledate u cijelosti. Video je ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 06:42