UFC

Costa konačno progovorio o misterioznom problemu: 'Trebao sam odgoditi meč s Adesanyom!'

Israel Adesanya i Paulo Costa
 Screenshot (YouTube, UFC)
'Borrachinha' je pričao o događanjima uoči UFC-a 253, ali i otkrio da pregovara oko borbe s Whittakerom!

Paulo Costa još se jednom vratio na UFC 253 i večer u kojoj ga je u potpunosti izdominirao aktualni prvak Israel Adesanya.

Brazilski nokauter mnoge je fanove razočarao nastupom u kojem od njega nismo vidjeli gotovo pa ništa od onoga što se očekivalo u najavi meča. A nedugo završetka tog okršaja, Costa je misteriozno rekao kako se "nešto dogodilo uoči borbe".

U tim trenucima nikome nije bilo jasno što je pod time 'Borrachinha' mislio. Tek se nekoliko dana kasnije oglasio njegov menadžer Wallid Ismail koji je priznao da "s taktičke strane to nije bila dobra izvedba", ali je i otkrio da se njegov borac nije posljednjeg dana "dovoljno odmorio".

Sada, više od mjesec dana nakon UFC-a 253, Costa je konačno progovorio o navodnim problemima i otkrio što ga je to zapravo 'kočilo' u jednom od najiščekivanijih okršaja godine.

Paulo je objasnio kako je, osim problema sa snom, imao i one s nogom. U detalje nije ulazio, ali u obraćanju na svom YouTube kanalu otkrio je i da se trenutno "radi na ugovaranju njegove borbe s Robertom Whittakerom".

Costa je nove informacije o događajima uoči meča s Adesanyom otkrio tek kada ga je jedan fan upitao zašto se u Octagonu češće ne posluži svojim jiu-jitsu vještinama.

"Možda sam i mogao u borbi s Adesanyom, ali puno se toga dogodilo pred taj meč. Ne želim o tome pričati jer može zvučati kao da tražim opravdanja, ali nisam se naspavao i moja noga je bila totalno oslabljena. Nisam se trebao boriti, trebao sam taj meč odgoditi za vikend kasnije, možda i još dalje", požalio se Brazilac.

Costa i dalje želi revanš s Adesanyom te unatoč događanjima na UFC-u 253 vjeruje kako ima sve što mu je potrebno za detronizaciju aktualnog prvaka.

"On je okretan i brz, ali nije me uvjerio... Teško je sada govoriti. Izgubio sam od njega i možda neću biti u pravu, ali mogu reći što god želim. On me nije uvjerio tog dana. Mi se možemo boriti 10 puta i svih 10 puta će biti drugačije", zaključio je Costa.

Linker
19. travanj 2024 07:05