UFC

‘Covington je nedvojbeno veća zvijezda od Edwardsa, tjera vas na osjećaj neugode. Bio bi prvak da nije...‘

Colby Covington

 Instagram (colby Covington)
‘Edwards je favorit, ali vidi se da su podosta izjedančeniji no što se misli‘

Sljedeća velika borba u UFC velter kategoriji je pred nama. UFC 296 održava se ove subote navečer u T-Mobile Areni u Las Vegasu, a predvodit će ga Leon Edwards koji će braniti pojas protiv Colbyja Covingtona. Tom prilikom, svoj komentar za MMA Fighting dao je bivši prvak, Kamaru Usman.

Usmanove najveće i najbolje borbe tijekom njegove vladavine dogodile su se u dva navrata protiv "Chaosa", gdje je pobijedio tehničkim nokautom u petoj rundi i jednoglasnom odlukom sudaca. Međutim, u dvije posljednje borbe za naslov izgubio je od Edwardsa. “Rockyjeva” zvjezdana moć dosegla je novu razinu nakon njegovog povratka nokautom od Usmana u petoj rundi u kolovozu 2022., ali Covington je počeo snažnije graditi svoj brend još od svog meča s Demianom Maiom u listopadu 2017. Stoga, Usman ne vjeruje da je dvojac blizak u tom dijelu, pogotovo ako uzmemo u obzir njegova vlastita iskustva.

"Covington je nedvojbeno veća zvijezda od Edwardsa. To je zbog onoga što on može učiniti, Ako sam u sobi s Edwardsom, on bi mogao biti na suprotnoj strani sobe, a ja ću biti na drugoj i sve će biti u redu. Ako je Covington na suprotnoj strani sobe, svi u toj sobi između su nervozni zbog onoga što bi se moglo dogoditi. Kad to imate i kad ste u stanju natjerati ljude da se osjećaju na određeni način prema vama, to je ono što ih izdvaja od svih. Ne znam je li to baš put kojim bih išao, ali to je ono što je Colby učinio i što ga je učinilo zvijezdom", kazao je, a zatim istaknuo i da nije bilo njega, "Chaos" bi sigurno bio prvak kategorije do 77 kilograma.

"On bi bio prvak da ja ne postojim u toj težinskoj kategoriji. Činjenica je da možda nema snagu udarca koju ja imam sam po sebi da te ‘ubije‘ u jednim udarcem, ali on te ubode određenim udarcima koje ne očekuješ. Edwards možda jest favorit, ali neće mu biti lako i dosta su izjednačeniji no što se misli", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 19:02