UFC

Kamaru Usman ima poruku za Edwardsa: ‘Smeta ti jer UFC želi Colbyja kao prvaka? Počni im donositi novac!‘

Leon Edwards i Kamaru Usman

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije uputio je dobar savjet svom nekadašnjem rivalu

Veliko uzbuđenje vlada među MMA fanovima uoči nadolazećeg UFC 296 eventa. Meč između Colbyja Covingtona i Leona Edwardsa izgleda fantastično na papiru.

Dva stilski različita borca međusobno će se obračunati unutar kaveza. Covington je fantastičan hrvač i poznat je po nametanju visokog tempa, dok je Leon Edwards nešto kalkuliraniji borac, ali pravi majstor kad je u pitanju borba u stojci. Dodatnu zanimljivost ovoj borbi daje činjenica da se su obojica ipak potkovani u svim segmentima i zasigurno će u rukavu imati i nekakav plan B.

Uz sve to, Colby Covington vrlo je kontroverzna figura i jedan od glavnih UFC-ovih ‘‘zlikovaca‘‘. ‘‘Chaos‘‘ je svojim izjavama dodatno podigao tenzije, a podići će ih i na konferenciji za medije koja je na rasporedu u petak, s početkom u 2:00h ujutro (noć s četvrtka na petak).

Kladionice favoriziraju Edwardsa (1,60 - 2,35), ali prvak vjeruje kako UFC želi novog prvaka, odnosno, žele Covingtona na tronu velter kategorije.

‘‘Leon je tip koji će reći: ‘Imam osjećaj da UFC želi da Colby pobijedi. Mislim da bivši predsjednik Donald Trump također želi njegovu pobjedu‘. Ali on ima veliku želju pokazati da se to neće dogoditi.‘‘, započeo je diskusiju Daniel Cormier, a zatim se Kamaru Usman ubacio sa zanimljivim komentarom.

‘‘Shvaćam što govoriš ‘DC‘, ali evo gdje se ne slažem s tobom. Prije svega, nije da Donald Trump ‘možda‘ želi pobjedu Colbyja. Ne, on sigurno želi pobjedu Colbyja. Što se UFC-a tiče, njih nije briga. Njih zanima onaj tko donosi najviše novca.‘‘, pojasnio je Usman, na što je Cormier istaknuo kako je to upravo ono što Colby Covington i govori. Zatim se Usman ponovno nadovezao, ovaj put s porukom za Leona Edwardsa.

‘‘Slušaj. Leone, ako imaš osjećaj da UFC favorizira Colbyja jer smatraju da će im donositi više novca, promijeni to! Ti budi taj tip koji im donosi novac. Ne želim slušati takve izjave od strane prvaka, jer to mi zvuči kao kukanje. Ako želiš promijeniti narativ, onda ga promijeni‘‘, poručio je nekadašnji prvak velter kategorije i čovjek koji je s Edwardsom i Colbyjem u kavezu proveo jedan sat i 53 minute! (ukupno pet mečeva).

Usman je zapravo u pravu. Edwards može konstantno prigovarati kako ima osjećaj da ga UFC ne želi na tronu, ali na njemu je da promijeni taj narativ, ako mu već toliko smetaju takve stvari. Ne mora Edwards postati antagonist poput Covingtona, mnoštvo je načina za postati marketinški zanimljivijim borcem.

Ali na kraju krajeva, Edwards je prvak i dokle god upisuje pobjede, titula prvaka ostat će u njegovom vlasništvu. No, vrijeme je da Edwards prestane glumiti žrtvu i žaliti se jer UFC želi marketinški isplativijeg borca na tronu velter kategorije. Ovaj biznis jednostavno funkcionira na takav način.

Odličnu analizu Usmana i Cormiera možete poslušati u videu ispod ovog teksta.

Linker
01. svibanj 2024 19:04