UFC

Covington propisno nahvalio McGregora: ‘On nam je sve omogućio, divim mu se za sve što je napravio‘

 Conor McGregor 

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Želi se boriti protiv njega nakon što Edwardsu uzme titulu, a istim povodom ga je i pošteno nahvalio

Colby Covington se nije borio od trećeg mjeseca prošle godine i pobjede nad Jorgeom Masvidalom, a sada je sljedeći za prvaka Leona Edwardsa. Bilo je jako puno prigovora na takvu odluku UFC-a jer vjerojatno postoje borci koji su to više zaslužili, no Colby je sljedeći bez obzira na sve kritike.

Iako još uvijek nemaju datum i lokaciju službeno obznanjenu, zna se da se radi na borbi između Covingtona i Edwardsa. Izgleda da je Colby već razradio cijeli scenarij u svojoj glavi jer je rekao kako prvo želi ‘‘Rockyju‘‘ uzeti pojas, a zatim ga braniti protiv Conora McGregora:

‘‘On je odličan borac i kreator povijesti. On je već toliko puta ispisao povijest. Kada je nokautirao Josea Alda za 13 sekundi, to je bila jedna od najboljih stvari koja se dogodila UFC-u. Stvari koje je učinio za ovaj sport su nešto za što nitko drugi nije sposoban‘‘, rekao je Colby za MSCS Media Podcast.

‘‘Conor je ultimativni ‘showman‘ i ultimativni biznismen. Obožavam sve što je Conor učinio. Nadam se da ćemo jednom ukrstiti rukavice i da ću se boriti s njim nakon što uzmem titulu od Leona ‘Edwardscissorhandsa‘ u Londonu. To bi mogla biti moja iduća borba. Nemam ništa nego poštovanje i divljenje za Conora i za sve što je učinio za sport. Učinio je sve mogućim za druge borce‘‘, dodao je.

Colby je u posljednje tri godine jako slabo aktivan u kavezu. U 2020., 2021., i 2022. je nastupio svega po jednom, a čak je dva puta napao titulu. Hoće li ju konačno osvojiti, trebali bismo saznati ove godine.

Linker
27. travanj 2024 06:05