UFC

‘Crna zvijer‘ u stilu Jorgea Masvidala! Derrick Lewis vratio se pobjedama, a zatim je zaplesao u gaćama

Derrick Lewis

 Harry How/Getty images/Profimedia
38-godišnji teškaš iz Houstona podebljao je svoj rekord kad su u pitanju pobjede nokautom

Nakon obračuna Tonyja Fergusona i Bobbyja Greena, prvotno smo trebali gledati meč između Stephena Thompsona i Michela Pereire. Taj meč otkazan je zbog Pereirinog pada na vagi uoči UFC 291 eventa, a teškaši Derrick Lewis i Marcos Rogerio de Lima dodani su na ‘‘main card‘‘.

U stilu Jorgea Masvidala otvorio je Lewis ovu borbu. ‘‘Letećim koljenom‘‘ poslao je Lewis svog protivnika na tlo i nastavio je pogađati iz gornje pozicije. Činilo se kao da će meč završiti za manje od deset sekundi, ali Brazilac se ipak trudio izvući iz teške pozicije.

Međutim, Lewis je nastavio nemilosrdno udarati iz gornje pozicije i nije dopuštao Rogeriju de Limi da se izvuče iz podređene pozicije. Nakon 32 sekunde borbe, Derrick Lewis upisao je 14. pobjedu nokautom pod okriljem UFC-a. Lewis se time odvojio na prvom mjestu i ostavio je Matta Browna iza sebe kad su u pitanju pobjede nokautom unutar UFC-a.

Za razliku od Fergusona koji se protiv nerangiranog protivnika nije uspio izvući iz gubitničkog niza, Lewis je lakoćom porazio neragniranog Rogerija de Limu. Time je prekinuo niz od tri uzastopna poraza i upisao je prvu pobjedu od 12. mjeseca 2021. godine.

Lewis je neposredno nakon borbe svukao hlačice sa sebe i zaplesao je u gaćama pred prepunim Delta Centerom u Salt Lake Cityju. Lewis je zbilja imao tjedan za pamćenje. Na vaganju se pojavio s vidljivim trbušnim mišićima, a potom je odradio i fantastičan meč.

Lewis je nakon borbe otkrio da je sada izašao iz ugovora s UFC-om, ali 38-godišnji teškaš izrazio je želju za potpisom novog ugovora. Ne sumnjamo da će ga i dobiti nakon ovakvog nastupa.

Linker
28. travanj 2024 09:01