UFC

Cro Copov ‘krvnik‘ o izazovu koji je pred Alexom Pereirom: ‘Blachowicz je za njega Khabib Nurmagomedov!‘

Brendan Schaub

 Facebook/Brendan Schaub
‘Nije se borio protiv mnogo velikih i teških ‘grapplera‘ kao što je Jan‘, ističe Brendan Schaub u kontekstu onoga što ‘Poatana‘ čeka na UFC 291 priredbi

Nadolazeći vikend donosi nam vrhunsku UFC 291 priredbu koju će, u Salt Lake Cityju, predvoditi (ponovni) okršaj Dustina Poiriera i Justina Gaethjea u lakoj kategoriji. Osim te borbe, čitav "fight card" krcat je sjajnim mečevima, a jedan od njih odnosi se na sunaslovnu borbu (poluteške divizije), u kojoj će snage odmjeriti Jan Blachowicz i Alex Pereira. Svoja razmišljanja o predstojećem obračunu nekadašnjeg prvaka i debitanta u "lightheavyweightu" iznio je i Brendan Schaub, bivši UFC-ov teškaš kojeg domaća borilačka publika osobito pamti po nokautu kojeg je isporučio u borbi protiv našeg Mirka Filipovića još tamo u ožujku 2011. godine.

"Malo sam iznenađen s obzirom na Janovo MMA iskustvo u odnosu na Pereiru. Alex je imao savršen put do naslova prvaka, došao je do Izzyja i protiv njega obavio posao, a onda ga je ovaj zaustavio u posljednjem nastupu. Međutim, Pereira se nije borio protiv mnogo velikih i teških ‘grapplera‘ kao što je Jan. Ne kažem da je Jan inače Khabib Nurmagomedov, ali, u usporedbi s Alexom, on u ovoj borbi jest Khabib", rekao je Schaub u svom "podcastu".

Amerikanac je doveo u pitanje uparivanje Blachowicza i Pereire, poglavito u svjetlu činjenice da će brazilskom borcu ovo biti debi u poluteškoj kategoriji. Schaub smatra da mu je UFC, na početku njegovog poluteškaškog puta, mogao dati nekog od boraca koji su također vrhunski, ali koji bi "Poatanu", s obzirom na njegov borilački stil, predstavljali nešto manji zalogaj. Drži da su mu ovako učinili "medvjeđu uslugu" i riskirali da Pereira, u slučaju poraza, izgubi popularnost koju trenutno uživa.

"Mislim da je Alex vrlo popularan nakon mečeva s Izzyjem, iako je izgubio posljednju borbu ljudi ga i dalje jako vole. Da sam ja na mjestu UFC-a, drugačije bih odabrao protivnika s poluteškaške ljestvice. On može biti njihovo novo lice poluteške divizije. Od svih protivnika, ovo je najmanje uzbudljivo... UFC bi imao puno više koristi od Pereire kao prvaka, što i dalje mislim da može postati, ali mora proći ovaj veliki test", zaključio je 40-godišnjak.

Linker
28. travanj 2024 08:50