UFC

Cro Copov ‘krvnik‘ o Jonesu i Miočiću: ‘To je toliko čudno... Evo što bih ja rekao Stipi da sam na UFC-ovom mjestu‘

Brendan Schaub

 Screenshot/YouTube (Galaxy MMA)
Brendan Schaub smatra da bi Jonesu morao biti oduzet pojas, a da bi se za njega trebali boriti Miočić i Aspinall

Krajem prošlog mjeseca pisali smo o istupu Chaela Sonnena, tijekom kojeg je kritizirao plan UFC-ovih čelnika da sučele Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča na priredbi u Madison Square Gardenu, te da pobjednik tog meča, kao "interim" prvak, čega da se stvore uvjeti za održavanje borbe između nositelja pravog pojasa, Jona Jonesa, i Stipe Miočića. U međuvremenu je Aspinall nokautirao Pavloviča i okitio se privremenim naslovom, te će, sukladno ranijim najavama, navjerojatnije morati pričekati okršaj Jonesa i Miočića, da bi došao na red za napad na titulu neprikosnovenog prvaka. Nakon Sonnena, i drugi su borci postali kritični prema takvom razvoju situacije, uključujući i samog Aspinalla, a njima se sada pridružio i Brendan Schaub.

"Prema medijskim izvještajima, Dana White i Stipe Miočić bili su na sastanku nakon Jonesove ozljede i Miočić je rekao da želi čekati Jonesa da se vrati. Da sam ja na mjestu UFC-a rekao bih: ‘U redu, možemo to učiniti, ali prvo ćeš se s Aspinallom boriti za pojas, ne možemo kočiti diviziju godinu dana‘. To je čudno, čovječe, to je toliko čudno... Trenutno najbolji teškaš nije neprikosnoveni prvak", rekao je Schaub za Galaxy MMA pa nastavio:

"Recimo da Jon doista zadrži pojas i bori se sa Stipom, ne znam, primjerice sljedećeg prosinca. Imat ćemo situaciju da će se privremeni prvak Aspinall, ako ostane neporažen do tada, i Jones, ako pobijedi Stipu, boriti u 2025. godini. To je čudna i konfuzna situacija koja, po meni, nema smisla".

UFC-ov teškaš, kojeg domaća borilačka publika osobito pamti po nokautu kojeg je isporučio u borbi protiv našeg Mirka Filipovića u ožujku 2011. godine, istaknuo je respekt prema Jonesu i njegovom naslijeđu, ali je i dalje inzistirao na zaključku da UFC-ov trenutni plan, po njegovom mišljenju, nije adekvatan, odnosno pravedan.

"Teško je Jonesu uzeti titulu jer je GOAT, on je najveći koji je ikada ušao u oktogon, najbolji od najboljih. Teško je takvom tipu oduzeti pojas. Kada je Jiri Prochazka napustio titulu, to je bilo očekivano jer je imao tri borbe u UFC-u. S Jonom je drugačija situacija, ne možeš mu samo tako doći i reći: ‘Daj mi taj pojas‘. Razumijem UFC-ove dvojbe u tom pogledu, ali jednostavno ne mogu ostaviti stvari ovakvima kakve jesu, dok Aspinall radi svoj posao i pobjeđuje izazivače, bez obzira na Jonesovu ostavštinu. To jednostavno nema smisla. Stipe i Jon se mogu boriti i bez pojasa, ionako su obojica rekli da će se umiroviti".

Linker
27. travanj 2024 15:33