UFC

Chael Sonnen o UFC-ovom planu za Miočića i Jonesa: ‘To je problematično i jednostavno se ne može dogoditi!‘

Stipe Miočić

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Bivši UFC-ov izazivač smatra da se Jones, nakon povratka u oktogon, treba boriti s privremenim prvakom

Prošlog je tjedna najznačajnija vijest u svijetu slobodne borba bila ona o ozljedi Jona Jonesa, odnosno o otkazivanju njegove borbe sa Stipom Miočićem za titulu UFC-ovog teškaškog prvaka. Umjesto njih, na UFC 295 priredbi u Madison Square Gardenu (11. studenog) za privremeni "heavyweight" pojas borit će se Tom Aspinall i Sergej Pavlovič. Prema posljednjim informacijama, UFC-ovi čelnici ipak planiraju Jonesa i Miočića nakon što se "Bones" oporavi, što bi vjerojatno značilo da će privremeni prvak morati pričekati da se ta borba odvije prije nego što dobije priliku za ujedinjenje naslova protiv pobjednika. Scenarij je to kojeg Chael Sonnen smatra vrlo spornim.

Nekadašnji UFC-ov borac i izazivač za naslove u srednjoj (poraz od Andersona Silve, UFC 148) i poluteškoj kategoriji (poraz od Jona Jonesa, UFC 159) smatra kako bi se Jones po povratku u oktogon trebao boriti s pobjednikom borbe između Aspinalla i Pavloviča, a ne protiv Miočića.

"Imat ćete privremenog prvaka, a onda i povratak neprikosnovenog prvaka, koji se neće međusobno boriti. U najmanju ruku, ako pogledamo kroz povijest, svi se možemo složiti da vas privremeni pojas čini kandidatom broj 1. Ono o čemu sada govorimo je da ćemo imati zdravog privremenog prvaka koji će sjediti u prvom redu i gledati borbu Jonesa i Miočića. To je problematično.", rekao je Sonnen za MMA Junkie, pa dodao: "Ne možemo imati privremenog i neprikosnovenog prvaka - voljnog i spremnog - a ne dopustiti im da se bore. To se jednostavno ne može dogoditi".

Podsjetimo, procjenjuje se da će Jones izbivati iz kaveza narednih osam mjeseci, a ako je suditi prema posljednjim izjavama svih ključnih dionika, po povratku bi ipak trebao odmjeriti snage s Miočićem - koji će tada imati 42 godine.

Linker
29. travanj 2024 10:04