UFC

Curtis Blaydes ima jasan cilj: ‘Ako porazim Pavlovicha, čekat ću napad na titulu‘

Curtis Blaydes

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Četvrtorangirani izazivač teške kategorije već dugi niz godina je jako blizu napada na titulu

Dugi niz godina je Curtis Blaydes unutar top UFC-ove teške kategorije. 12 pobjeda i samo tri poraza upisao je pod okriljem UFC-a, a gubio je dvaput od Francisa Ngannoua i jednom od Derrick Lewisa.

Blaydes je porazio pregršt velikih MMA imena među kojima prednjače Alistair Overeem, Junior dos Santos, Mark Hunt, Alexander Volkov itd. Radi se o uistinu fantastičnom borcu kojeg mnogi vide i kao najboljeg hrvača u teškoj kategoriji.

Sedam godina je Blaydes unutar najjače svjetske MMA organizacije, a unatoč vrhunskim rezultatima, niti jednom nije imao priliku boriti se za pojas. Često ga je kočila inaktivnost boraca koji su vladali teškom kategorijom, a to bi ponovno mogao biti slučaj.

Naime, Blaydes se ovaj vikend protiv trećerangiranog izazivača teške kategorije, Sergeija Pavlovicha, a porazi li ruskog teškaša, Blaydes će doći do četvrte uzastopne pobjede i osme u posljednjih devet nastupa. Složit ćete se da je to više nego dovoljno za napad na pojas u sljedećem nastupu, ali Blaydes će opet morati čekati.

Jon Jones aktualni je prvak teške kategorije, a čini se da pojas neće braniti sve do 11. mjeseca i eventa u New Yorku. Protivnik će mu biti Stipe Miočić, a Blaydes bi u tom slučaju morao čekati gotovo punih sedam mjeseci samo da se održi taj meč. Nakon toga bi trebalo proći još nekoliko mjeseci prije nego on dobije napad na titulu. Radi se o zbilja dugom čekanju, ali Blaydes je sinoć na konferenciji za medije istaknuo da je spreman čekati isključivo ‘‘title shot‘‘.

‘‘Znam za što radim (za titulu prvaka, op.a.). Ako pobijedim, čekat ću. Čekat ću napad na titulu. Nije me briga protiv koga ću se boriti. Nije bitno hoće li to biti Jon (Jones), Stipe (Miočić), pa čak i da vrate Brocka Lesnara, čekat ću.‘‘, započeo je Blaydes, a potom se osvrnuo na svoju motivaciju u ovom sportu.

‘‘Nisam u ovome zbog slave. To nije nešto što me ujutro budi i tjera na rad. Ovdje sam zbog novca, a znam da ako dođem do pojasa, dobit ću više novca. Nije me briga s kime se moram boriti za pojas. Naravno da bi pomoglo kad bi to bio Jon Jones, ali nije mi to presudno.‘‘, pojasnio je Curtis.

Mora se priznati da će 32-godišnji američki teškaš uistinu zaslužiti napad na titulu ako porazi Pavlovicha, a nadamo se da će ga s vremenom i dobiti.

Linker
08. svibanj 2024 15:47