UFC

Curtis Blaydes: Imam puno novih stvari, ali čuvam ih za bolje protivnike

Curtis Blaydes
 screenshot/Youtube
Curtis Blaydes upisao je drugu pobjedu u nizu i ponovno se predstavlja kao jedan od glavnih kandidata za svjetski vrh teške kategorije. Osim što je zadovoljan impresivnom i dominantnom pobjedom, otkrio je kako je to zapravo dio onoga što može te kako je stekao neke nove vještine koje čuva za kvalitetnije protivnike.

Shamil Abdurakhimov nije imao nikakve prilike u borbi protiv Curtisa Blaydesa. Snažni Amerikanac doslovno je radio što je htio. Odnosno, rušio je ruskog borca bez problema, konstantno radio novu dozu štete, a onda je u drugoj rundi posao i završio. I to tako da je udarcima svom protivniku jednostavno ubio volju.

"Kad sam pogodio lakat on je pustio urlik, a borci to ne rade osim ako su ozbiljno pogođeni i ugroženi. Samo sam nastavio jer je bilo jasno kako on brzo želi izaći iz toga", rekao je Blaydes u razgovoru s UFC-ovom reporterkom Megan Olivi. Dobio je nakon toga pohvale za način kojim je slavio, ali je isto tako upitan nešto o tome bi li to bilo dovoljno za kvalitetnije protivnike.

"Napredovao sam, imam puno novih stvari, no nije mi bilo cilj njih pokazati u ovoj borbi. Nije bilo potrebe riskirati i razotkriti se jer takve stvari čuvam za više rangirane protivnike", najavio je vrlo mistično ovaj snažni hrvač.

Do sada je Blaydes doživio dva poraza, oba od Francisa Ngannoua. Upravo je on bolje rangiran od njega na ljestvici, dok su preostali borci Stipe Miočić, Daniel Cormier i Junior Dos Santos. Zbog toga ne treba čuditi koga je na službenoj UFC 242 konferenciji za medije odlučio prozvati.

"Jedino logični izbor za mog protivnika je Junior Dos Santos. Cormiera i Miočića mi neće dati, a neće niti Ngannoua. Junior je rangiran bolje od mene, tako da to itekako ima smisla. I mislim kako bih mu napravio isto što i ostalima, srušio ga dolje i onda ga uništio", rekao je Blaydes. Šteta samo po njega što je Junior Dos Santos već ugovoren u borbu protiv Alexandra Volkova. Što će UFC namijeniti Blaydesu, trebali bismo saznati uskoro.

Linker
26. travanj 2024 12:51