UFC

Curtis Blaydes: ‘Jones neće riskirati ostavštinu borbom protiv mene. Nakon Stipe će odšetati prema zalasku sunca‘

Jon Jones 

 PATRICK T. FALLON Afp
Blaydes je vjerojatno u pravu kada kaže da Jones te stvari čini samo da se o njemu priča, te je uistinu teško zamisliti da prihvati borbu protiv nekoga kao što je Blaydes

Prošloga tjedna Jon Jones je još jednom obradovao fanove kada je najavio povijesni meč protiv Stipe Miočića u jedanaestom mjesecu ove godine. Bilo bi to točno godinu dana nakon što su se originalno trebali boriti, no svima je poznato što se dogodilo nekoliko tjedana prije samog meča.

Vrlo je izgledno da bi to i Jonesu i Miočiću trebao biti posljednji meč u karijeri, a s tim se slaže i teškaš koji je već godinama u vrhu. Curtis Blaydes smatra kako se Jones nikada neće boriti primjerice protiv njega, jer tom borbom ne bi dobio ništa kada je u pitanju njegova ostavština:

‘‘Ne vjerujem da će se ta borba protiv Jonesa ikada dogoditi. Neovisno o tome hoću li pobijediti Aspinalla ili ne. Mislim da se Jones više nikada neće boriti s nekim osim sa Stipom. Nakon Stipe, odšetati će prema zalasku sunca. Vjerujem da on voli nabacivati razne scenarije, govoriti o borbi protiv Alexa Pereire, Aspinalla, mene… Jednostavno želi da ljudi pričaju o njemu, a u tome je vrlo vješt‘‘, rekao je Blaydes u intervjuu za MMA Junkie.

‘‘Vjerujem li uistinu da će on riskirati svoju ostavštinu i boriti se s tipom poput mene? Ne. Ako me i pobijedi, što bi to učinilo za njegovu ostavštinu? Je li to borba koja bi ga zacementirala kao ‘GOAT-a‘? I bez te borbe je prema nekim ljudima ‘GOAT‘, a prema nekima ne‘‘, dodao je.

Blaydes je vjerojatno u pravu kada kaže da Jones te stvari čini samo da se o njemu priča, te je uistinu teško zamisliti da prihvati borbu protiv nekoga kao što je Blaydes. Miočić je jedini koji u ovom trenutku ima smisla za njega, a isto vrijedi i za Stipu. Nadamo se samo kako problema neće biti u jedanaestom mjesecu kao prošli put, a valja pričekati i da UFC službeno potvrdi ovaj meč.

Linker
14. lipanj 2024 01:43