UFC

Curtis Blaydes spreman dočekati Jonesa u teškoj kategoriji

Curtis Blaydes
 Chen Bo / Imaginechina / AFP
Curtis Blaydes smatra kako bi Jon Jones u teškoj kategoriji došao u poziciju u kakvoj se još nije našao te ne vjeruje da bi bio sposoban odgovoriti na snagu koju donose borci kategorije u kojoj i on sam nastupa.

Jon Jones u teškoj kategoriji je tema koja se već par godina konstantno vraća među MMA zajednicu, no već dugo nije bila ovako aktualna. Kako se sve više čini da to nije nerealna opcija, tako i borci počinju razmišljati što bi se tada dogodilo. A posebno je zanimljivo vidjeti kako na tu opciju gledaju sami teškaši. Jedan od njih koji se uhvatio te teme je Curtis Blaydes.

"Mislim kako on posjeduje sve vještine koje možeš zamisliti. Mislim da nitko nije tako kreativan kao on, no postoji situacija gdje gravitacija i veličina postaju jako bitan faktor, posebno ako netko bez dolazi u tešku kategoriju. Mislim da bi se dogodilo ono što se dogodilo Maxu Hollowayu kad se otišao boriti u laku kategoriju protiv Dustina Poiriera. Bio je sposoban pogađati jednako često koliko i Dustin, no kad je Dustin pogodio vidjelo se da to radi štetu. Kad je Max Holloway, Poirier se samo nastavio kretati", rekao je Blaydes u razgovoru za BJPenn radio, da bi onda pokušao sebe staviti u kontekst borbe protiv Jonesa:

"Kad bi došao u tešku kategoriju, teško da bi Jones išao u neki brawl na nogama, no to je borba gdje uvijek možeš ući u razmjenu s nekim od tih velikih momaka i nisam siguran da ga neki takav udarac ne bi poslao na pod. Što se tiče partera, znam da je Jones sjajan hrvač i jiu-jitsu borac, no opet gravitacija ovdje igra važnu ulogu. Mislim kako bi pravi teški udarači s dobrim pritiskom imali uspjeha protiv njega. Mislim da bih ga ja itekako mogao držati na podu i uključiti laktove. Snaga i energija koju ja posjedujem bili bi ono čime bih ga riješio."

Kako sad stvari stoje, Jon Jones će ipak odraditi još minimalno jednu borbu u poluteškoj, a pretpostavlja se da bi pri dolasku u tešku kategoriju odmah išao na duel s prvakom. Ako se Blaydes želi boriti protiv Jonesa, morat će to postati, no problem je što trenutno u redu čekanja ima nekih boraca ispred njega. Prije svega se tu misli na Francisa Ngannoua, koji će prvo morati savladati Jairzinha Rozenstruika, a onda i sam pričekati rasplet situacije sa Stipom Miočićem i Danielom Cormierom.

Linker
23. travanj 2024 11:09